Трима експерти от Инспекцията по труда в Благоевград са били

...
Трима експерти от Инспекцията по труда в Благоевград са били
Коментари Харесай

Агресия срещу трудови инспектори от Благоевград

Трима специалисти от Инспекцията по труда в Благоевград са били изгонени и обиждани, до момента в който се опитвали да извършат инспекция на градеж в региона на Гоце Делчев. Те не са позволени до обекта от Андон Балтаджиев, който им декларирал, че това е частен парцел и нямат право да са там. Балтаджиев е направил и клип, качен в обществените мрежи, в който упреква проверяващите в тормоз.

Видеоклипът е сниман, до момента в който инспекторите правили инспекции на строителни обекти в Гоце Делчев. Случайно забелязали градеж с десетина служащи, които били без защитни каски и отишли на място.
Славянка Симитчисйка, шеф на Инспекцията по труда в Благоевград: Господина стоеше до вратата, легитимирахме се и в този миг той стартира да крещи за какво ще ревизираме неговия частен парцел, нямали сме там работа.
Инспекторите извикали полиция. След към 20 минути пристигнала патрулка.

Славянка Симитчисйка, шеф на Инспекцията по труда в Благоевград: Замълчахме от самото начало, с цел да не стане нещо по-лошо, в това число бяхме уплашени за живота си. Той беше доста нападателен.

Андон Балтаджиев, мъжът чийто глас се чува от видеоклипа, обаче отхвърли казаното от трудовите инспектори и ги упрекна в тормоз и рекет.
Андон Балтаджиев: Казах им, че притежателят го няма и няма по какъв начин без него да вършат инспекция, тъй като затварям, аз би трябвало да потеглям, което ги вбеси очевидно нещо. Звъняха на някакви телефони нагоре надолу.
По думите на Балтаджиев на обекта не е имало никакви строителни служащи.
Андон Балтаджиев: Аз настоявам и съм потвърдил, че няма нищо. Дошла е полиция, видяла е, че няма нищо.
Инспекторите са пуснали тъжба в полицията, обмислят да подадат сигнал и до Прокуратурата. Обектът ще бъде тестван до края на месеца, към този момент са изискани нужните документи. Глобата за неоказано подпомагане при инспекция е 20 хиляди лв..
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР