Трима души, заподозрени за подготовка на терористично нападение, бяха арестувани

...
Трима души, заподозрени за подготовка на терористично нападение, бяха арестувани
Коментари Харесай

В Швеция задържаха трима за подготовката на терористичен атентат

Трима души, обвинени за подготовка на терористично нахлуване, бяха задържани през днешния ден в покрайнини на Стокхолм, а управляващите споделиха, че в тази ситуация има интернационалните връзки, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Шведското вътрешно разузнаване съобщи, че тримата са били арестувани за свързани с тероризъм действия на разнообразни места в региона на Стокхолм. Те са били следени от службата. Още няколко индивида са били доведени за разпит.

Говорителка на разузнаването сподели пред Шведската телеграфна организация (ТТ), че казусът " има интернационалните връзки, само че не можем да кажем за кои страни става дума ".
" В момента нямаме данни, че става въпрос за нахлуване, планувано да бъде осъществено в идващите няколко дни ", съобщи тя. Според в. " Афтонбладет " един от обвинените е от Узбекистан.

Разузнавателната работа сподели, че терористичната опасност в Швеция остава " непроменена " - трето равнище от петстепенна канара, което значи " нараснала опасност ". През април 2017 година узбекистанец се вряза с откраднат камион в навалица от пазаруващи хора в Стокхолм, като умъртви петима души и рани 14. Той сподели, че е направил това, с цел да накаже Швеция за присъединяване й в коалиция, водеща битка с групировката ИДИЛ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР