Трима български военнослужещи - полковник Георги Маргитин, старшина Явор Бехар

...
Трима български военнослужещи - полковник Георги Маргитин, старшина Явор Бехар
Коментари Харесай

Български военнослужещи бяха наградени с военни отличия на Въоръжените сили на САЩ

Трима български военнослужещи - полковник Георги Маргитин, старшина Явор Бехар и майор Пламен Бончев, взели участие в задачата на НАТО в Афганистан „ Решителна поддръжка “ в интервала януари - юли 2018 година, получиха през днешния ден, 15 февруари, военни оценки, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

Те са удостоени от министъра на Сухопътните войски на Съединени американски щати за проявен висок професионализъм при осъществяване на дилемите по време на задачата в Афганистан. Официалната церемонията се състоя в зала „ Тържествена “ в Министерството на защитата и на нея участваха заместник-министърът на защитата Анатолий Величков и началникът на защитата военачалник Андрей Боцев. Наградите бяха връчени от полковник Шанън Джонсън, аташе по защитата и най-старши боен представител на Съединени американски щати у нас.

Националният пълководец на 35-ия български контингент полковник Георги Маргитин и основният сержант на контингента старшина Явор Бехар бяха удостоени с орден „ Бронзова звезда “. Двамата са наградени за чудесно осъществяване, експертност и отдаденост по време на своята работа в интервенция „ Решителна поддръжка “.

Третият отличен български военнослужещ - майор Пламен Бончев, бе почетен с орден на Сухопътните войски за доблестна работа в бойни условия. Отличието е за достойното осъществяване на служебните отговорности като консултант по техническата поддръжка в Екипа за съветване и подкрепяне на Силите за сигурност на Афганистанската национална войска.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР