Три училища във Варна изцяло преминават към дистанционно обучение заради

...
Три училища във Варна изцяло преминават към дистанционно обучение заради
Коментари Харесай

Три училища във Варна преминават към онлайн обучение

 Три учебни заведения във Варна напълно минават към отдалечено образование поради възходящия брой на болни от COVID-19 учители. Това са учебните заведения " Георги Сава Раковски ", " Димчо Дебелянов " и " Александър Пушкин ", оповестява Българска национална телевизия.

От през вчерашния ден класните стаи в Средно учебно заведение " Димчо Дебелянов " са празни. Всички възпитаници към този момент се образоват в електронна среда. През последната седмица броят на заболелите деца и преподаватели се усилва, което постанова отдалечено образование и на най-малките.

Калина Нушева - шеф на СУ " Димчо Дебелянов " споделя: " Процентът е доста динамичен. Към днешна дата заболелите учители, единствено в начален стадий, където последно се организираше присъствен развой в нашето учебно заведение е 27%. Процентът на заболелите възпитаници също е доста динамичен. При регистрирани трендове в последните дни на присъствено образование той гравитира от 10 до 17, единствено с грипоподбни признаци. "

В учебното заведение към този момент имат опит от предходната година с онлайн образованието, обезпечени са и нужните механически средства за учениците. Заместващите учители, обаче са малко, а в учебно заведение " Александър Пушкин " няма преподаватели по съветски език и естествените науки даже в банката за фрагменти. Предстои и преструктуриране на образователния материал.

Калина Нушева добавя: " Колегите са наясно, че имат опцията да трансформират тематиките в дидактическите си проекти и те ще го създадат. Наясно съм, както аз, по този начин и всички сътрудници, както и родителите, че това е мъчно решение, само че в обстановката, в която се намираме, за нас е извънредно значимо в действителност да опазим живот и здравето на всички. "

И в трите учебни заведения отдалеченото образование за всички учениците ще продължи до края на ноември.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР