Три различни гласа в различни музикални стилове разказват историите на

...
Три различни гласа в различни музикални стилове разказват историите на
Коментари Харесай

Милица Гладнишка, Никеца и Иван Велчев провокират като Лисицата и Котараците

Три разнообразни гласа в разнообразни музикални стилове описват историите на литературни герои от велики романи като " Майстора и Маргарита " на Булгаков, " Одисей " на Омир, " 1984 " на Оруел, " Гняв " на Стивън Кинг. Песните са авторски композиции на Милица Гладнишка и Николай Воденичаров-Никеца. Иван Велчев се включва и в аранжимента. Тримата известни актьори предизвикат феновете със своя нов план " Лисицата и Котараците ", който прераства и в самобитна музикална група.

" Лисицата и Котараците " ще разсмеят и разчувстват публиката в София с музикалните си осъществявания на 4 ноември (събота) от 21 часа в Bar Singles в НДК. Концертът ще преведе феновете през доста прочувствени положения като в същински лиричен вихър, завихрил в себе си рок, поп, джаз, фламенко, кънтри, сцена, реге. Триото ще води феновете и в едни прелестни магични светове, които съществуват в приказките.

" Три разнообразни гласа! Три разнообразни стила! Хиляди истории! ", споделят " Лисицата и Котараците ". И тримата даровити актьори ще се изявят като вокалисти, Никеца ще свири на обичаната си китара, а Иван Велчев ще се изяви на кахон и перкусии.

Вдъхновението за плана, който в началото е основан от Милица Гладнишка и Никеца под формата на " Лисицата и Котарака ", идва от романа " Майстора и Маргарита ". Актрисата и музикантът вземат участие дружно в креативна лаборатория по великия разказ на Михаил Булгаков, която режисьорът Веселка Кунчева организира в Кукления спектакъл в Стара Загора през 2020 година



" Ние с Никеца се запознахме на уъркшоп по " Майстора и Маргарита ", като той беше в ролята на Майстора, а аз - на Маргарита. Така се роди и първата ни ария „ Жълти цветя ”. След това взех решение да поканя Никеца и двамата да създадем дует с наши части, както и с рок и джаз кавъри. Всеки от нас е мощен в неговата област - аз в джаза, той - в рока. Никеца беше доста напред, защото имаше лични песни. Така двамата създадохме музикалния план " Лисицата и Котаракът ", описа пред Lupa.bg Милица Гладнишка. 

Дуото разсмива и разплаква публиката с осъществяванията си в разнообразни градове в страната. Актрисата е създател и на концепцията за основаване на музикалния театър " Мелофобия " под режисурата на Цвети Пеняшки, чиято премиера бе преди година. В " Мелофобия " чаровната и енергична Милица си партнира с прелестните си сътрудници Милена Маркова-Маца, Иван Велчев, Никеца и Мирослав Иванов.

И по този начин при започване на тази година планът " Лисицата и Котаракът " прераства в " Лисицата и Котараците ", като към него се причислява и артистът Иван Велчев. Двамата с Милица Гладнишка са приключили актьорско майсторство за куклен спектакъл и интензивно се занимават с дублаж. С техните гласове приказват доста от героите в редица игрални и анимационни филми.

" Иван сподели доста положителни гласови данни в „ Мелофобия ”. Оказа се, че може да свири и на барабани и взехме решение, че доста хубаво би било да има подобен темп. Той е главен в частите и по този начин заложихме на този акустичен вид „ Лисицата и Котараците ”. След уъркшопа по " Майстора и Маргарита " си споделих за какво да не пробваме всеки да измисли ария, която да е въодушевена от негови обичани романи и книги ", показа още атрактивната и изобретателна актриса пред Lupa.bg.

На концерта на 4 ноември в столичния бар Никеца ще извърши ария, въодушевена от дядо му и от " Игра на тронове ". Докато рокаджията гледа Game of Thrones дядо му за жалост умира. И Никеца възприема дядо си като положителният и обективен крал, който е умрял. А авторската ария на експресивния музикант се споделя " The King is Dead. "

" Имаме части по " Одисей " на Омир и по " Гняв " на Стивън Кинг. Ще осъществим и песента " Здравей, мъртвец ", която звучи в спектакъла на Веселка Кунчева „ Последният човек ”, въодушевен от " 1984 " на Оруел. Това парче го развихме и стана доста крепко. Пеем песни и от нашия театър " Мелофобия ", защото това са историите на нашите герои ", разкри Милица Гладнишка.

" Надявам се да можем по-нататък да създадем ария и по „ Великият Гетсби ” и да обиколим още забележителни романи, като си представим по какъв начин те биха звучали в ария ", добави тя.



" Публиката ме зарежда ужасно доста, чувствам нейната сила ", признава темпераментната актриса Милица Гладнишка

" Кавърите, които пеем са като романи – страхотното джаз парче " Why Don`t You Do Right " e цялостен разказ за мъжко-женската душeвност и връзки, тъй че може да се следва и противоположната логичност - да изпълняваме песни, които звучат като романи ", сподели актрисата.

Амбицията на " Лисицата и Котараците " е следващата година да създадат собствен албум.

" Стремим се да обогатим осъществяванията с присъединяване на китариста Миро Иванов, пък Никеца да свири на бас китара, Иван да има цялостен сет барабани и да имаме аранжирани музикални подложки, с цел да може някои от частите да звучат със симфоничен оркестър и с хор. Тогава програмата ще стане извънредно разнообразна и богата. Целта ни е следващата година да създадем един огромен концерт с презентация на албума ", разкри Милица Гладнишка.

" Всички сме разнообразни като сензитивност, гласови данни, ние сме хора, които са мощни в няколко разнообразни стила.

Тази стратегия би се харесала на хора от всевъзможни възрасти, тя е подобаваща най-много за младите, тъй като доста младежи четат и тяхната фикция към момента е чиста, неконтролируема и това може да ги подтикне и те да измислят свои неща. Хубаво е да видиш по какъв начин би звучал един разказ да вземем за пример като рок ария. " Лисицата и Котараците " е разнороден театър и предизвика хората да се замислят, да измислят нещо свое, спектакълъг ги отваря към творчество ", разяснява актрисата.

" Ще разкажем и някои истории по самите романи. Аз върша доста добър контакт със феновете, няма да ги оставя нито да момент да си гледат телефоните. Много е значимо публиката да се забавлява, да реагира, да е свободна, да можем да си приказваме като другари що се отнася до тази концертна форма. Бих желала хората да се усещат спокойни, че може да реагират, да бъдат дейни и да знаят, че няма бариера сред нас ", сподели с усмивка Милица Гладнишка, която има вяра, че усмивката дава на индивида суперсила.

Според нея концерт онлайн е най-хубавото чувство, което може да изпита един актьор. " По време на пандемията правихме онлайн концерти, само че когато против себе си нямаш аудитория, това е изтезание.

Публиката те зарежда ужасно доста, усещаш нейната сила, виждаш коя хумореска работи и коя не, караш хората да се усещат добре, ти се чувстваш добре и получаваш боготворене, получаваш харесване, което не е лесна работа. Самото ти семейство може да не те харесва толкоз, колкото феновете ", с възприятие за комизъм показа обичаната актриса.



" Елате да се забавляваме дружно ", кани Никеца почитателите на рока, джаза и международните евъргрийни

" Този план ни е саморасъл, доста обичам тази дума. Самородно ни е, не, че други банди не са го правили преди, само че тук се събрахме хора, които се усещаме взаимно ", показа пред Lupa.bg и Николай Воденичаров-Никеца.

" По време на уъркшопа по " Майстора и Маргарита " в Старозагорския куклен спектакъл, с Милица направихме две части по книгата.

Едното беше въодушевено от сцената на запознанството на Майстора и Маргарита и се споделя „ Жълти цветя ”, а другото е като цяло за книгата и го нарекохме „ The Devil Sent Me ”, тъй като въпреки всичко става дума за дявола.

Това бяха първите две песни, които направихме с Милица и след това след това се включи и Иван Велчев. Той, като се изключи че е необикновен артист, е и страховит артист и много добър композитор. Иван скромничи, само че занапред хората от всички гилдии ще виждат качествата му. Той е доста добър композитор на спектакъла ни „ Мелофобия ” и много от частите той ги е правил. А в нашата тайфа " Лисицата и Котараците ” Ванката е доста добър и на барабаните ", показа Николай Воденичаров, който е саморасъл музикален гений.

" Три гласа, кухарка – акустична китара и много богат сет перкусии и се получава доста крепко. Мислим за повече принадлежности и подложки, само че това ще е по-нататък. Събрахме няколко авторски части и тръгнахме от концепцията за написване на музика, въодушевена от книги. Някои от песните са на български, други са на британски. Предстоят и още, имаме няколко и мислим към този момент за записи. Но първо ще представим песните пред публиката, с цел да забележим по какъв начин ще реагира ", добави Никеца пред Lupa.bg.

Музикантът, който извършва ролята на Исус в рок операта " Исус Христос суперзвезда " в Пловдивската опера, разкри на почитателите си, че на концерта си с Милица Гладнишка и Иван Велчев ще извърши частите си " Дойдох да те взема ", " Violet " и най-новата си авторска ария „ Girl, I Wanna Be Your Girl “.



Освен че пее, в " Лисицата и Котараците " артистът Иван Велчев се изявява чудесно и на ударните принадлежности

" Лисицата и Котарака са тези двамата, които пречат на Пинокио да върви на учебно заведение, бутат му цигари, изкушават го с какво ли не. Вече сме двама котараци и ще стане по-яко ", усмихва се Никеца.

" Изключително прави ми удоволствие на сцената да съм с Милица и Иван. Те ме предизвикат. Много е готино да пееш по едно и също време с мъж и жена. Много ги почитам, тъй като с изключение на мои другари са и доста положителни музиканти и артисти. Аз самият встъпвам като артист в тази област, което ми дава криле. Точно, както аз играя с тях, по този начин и те пеят с мен и това е ужасно чувство. Ние се забавляваме, допускам, че и хората се забавляват ", щастлив е темпераментният рок артист и китарист. " Нашата тайфа и на британски звучи хубаво " The Fox and the Cats " - малко и благозвучно ", сподели той.

Никеца добави, че Лисицата и Котараците ще изпълнят и обособени части, които са писани, особено за постановката „ Мелофобия ”. " Получава се малко като филмов откъс на спектакъла и става доста забавно ", благополучен е Никеца. 

Той призна, че още го държи тръпката от премиерата на " Мелофобия " преди година. " Имам възприятието, че узнавам още неща, виждам доказателство за това във обстоятелството, че спектакълът се развива и става все по-хубав, а аз и сега си надграждам облиците ", сподели музикантът.

„ Мелофобия “ търси отговори на въпросите: " Какво се случва, когато изгубим ритъма в живота си? ", " Как живеем, в случай че нямаме собствен личен припев и мелодия? " и и " Колко дълго можем да останем сами в тишината? "

Цялата тази богата палитра от истории, съчетана с красива музика, ще ви допре в плановете " Мелофобия " и " Лисицата и Котараците ".  Спектакълът се играе на 31 октомври от 19:30 часа в Theatro оттук канала в София, а " Лисицата и Котараците " ще зарадват публиката на 4 ноември от 21 часа в Bar Singles в НДК.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР