Три пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат здравните

...
Три пъти повече оздравели отколкото заразени с Ковид-19 отчитат здравните
Коментари Харесай

74 нови случая на коронавирус в област Русе

Три пъти повече оздравели в сравнение с инфектирани с Ковид-19 регистрират здравните управляващи в Русенско за последните 24 часа.

Новите случаи са 74, а излекуваните са 237. Сред заболелите през вчерашния ден има и три деца в учебна възраст. Най-много инфектирани има в община Русе – 55. По петима болни има в Бяла и Две могили, по трима във Ветово и Сливо поле, двама в Иваново, както и един в Борово. Единствено в обитаемоте места от община Ценово няма нови случаи на коронавирусна зараза. През вчерашния ден са умряли три дами и двама мъже с позитивен тест за ковид. Активните случаи са 2072, като от началото на пандемията диагностицираните с ковид в Русенско станаха 30 015, а преболедувалите 26 216. Справка в Единния информативен портал демонстрира, че региона се подрежда на четиринайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи на коронавирусна зараза, като минимум са записаните в Смолян – 24. На болнично лекуване все още в региона се намират 209 души, като 39 от тях са в реанимация. Свободните кревати са 179, от които интензивните са 27.  

До момента в региона са осъществени 122 244 имунизации, като повторна доза са получили 56 652 души. През вчерашния ден две деца на възраст сред 12 и 18 години са били имунизирани. Бустерна доза пък са получили общо 18 583 русенци.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР