Три обвинения е повдигнала прокуратурата на мъжа, барикадирал се в

...
Три обвинения е повдигнала прокуратурата на мъжа, барикадирал се в
Коментари Харесай

Повдигнаха три обвинения на барикадиралия се в Люлин, отива директно в затвора

Три обвинявания е повдигнала прокуратурата на мъжа, барикадирал се в столичния квартал „ Люлин “, който бе   арестуван в четвъртък при профилирана полицейска интервенция.

Това заяви на брифинг прокурор Невена Зартова, началник на Софийската районна прокуратура.

Обвиненията са за

транспортно произшествие с потърпевшо лице, несъблюдение на полицейско предписание и държане на огнестрелно оръжие – два револвера, без съответно издадено позволение за тях, посочи прокурор Зартова. 

„ Обвиняемият Петър Колев е наказан с влезнала в действие присъда от 14 април 2020 година за осъществени от него две закононарушения – закана за ликвидиране и безчинство. Със същата присъда съдът е постановил да бъде приведена в осъществяване и още една по-стара присъда от 2015 година, която е за държане на наркотични субстанции, по-специално кокаин. Към днешна дата той е наказан на „ отнемане от независимост “ общо в размер на три години и шест месеца “, уточни ръководителят на Софийската районна прокуратура. 

Прокурор Зартова изясни, че тогава обвиненият не е открит на известните на прокуратурата адреси, поради което на 3 юни 2020 година е разгласен за общодържавно търсене.

За него има издадена и европейска заповед за арест. Обявен е също за интернационално търсене с шенгенски идентификационен номер и по канала на Международната организация на престъпната полиция Интерпол. Още с наложената му присъда по отношение на него е наложена възбрана да напуща страната, стана известно от думите на прокурор Зартова. 

„ Сега е арестуван откакто на 23 април вечерта, откакто е карал лек автомобил в региона на квартал „ Люлин “, не е подал светлинен сигнал – мигач, след излизане от тунел. Поради тази причина полицейски чиновници подали звуков и светлинен сигнал за прекъсването му, само че той не се подчинил. Докато се е отдалечавал от описаното място е блъснал таксиметров автомобил, в който в този миг се е опитвал да се качи пешеходец. Вследствие на това произшествие е нанесена телесна щета на този пешеходец, като сега той се намира в болница и има риск да му бъде ампутиран крайници “, описа тя. 

Полицаите не съумели да го заловят, само че по документите на автомобила, който се е водил на друго лице, стигнали до обвинения.

След съществуването на данни за адреса, на който Колев обитава, се е стигнало до снощната интервенция по задържането на обвинения, стана известно от информацията на проверяващите. 

Предстои незабавното отклоняване на обвинения в пандиза за осъществяване на предходната му присъда. 

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи старши комисар Калоян Милтенов заяви, че обвиненият се е укривал от органите, като живял чартърен на голям брой адреси в столицата, който плащала майка му.

При вчерашното задържане той към два часа не се е подчинявал на полицейските разпоредби,

а по-късно се предал след събеседване с психолози. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР