Три непълнолетни момчета са потрошили с камъни стъклата на градски

...
Три непълнолетни момчета са потрошили с камъни стъклата на градски
Коментари Харесай

Непълнолетни потрошиха с камъни градски автобус в Бургас

Т ри малолетни момчета са потрошили с камъни стъклата на градски рейс в Бургас. Инцидентът е станал на многолюден бул. на 13 декември, към 17.30 ч., когато рейсът, движещ се от к-с " Изгрев " в посока к-с " Меден Рудник ", навлиза в скоростния ръкав, ситуиран в региона на кръстовището на бул. " Демокрация " и ул. " Иван Богоров ".

Пред рейса се изправя малко дете, което с няколко камъка замерило движещото се транспортно средство, счупвайки предното стъкло и дясното странично стъкло. Момчето е било придружавано от още две деца, които след случая са избягали. Пътниците са били прекачени на различен рейс. Няма потърпевши.

Началникът на водачите на общинския транспортьор  разказва, че децата, две на 13 и едно на 14-години, са изскочили ненадейно пред рейса.

" Изведнъж са изскочили и са почнали да хвърлят камъни по рейса. Доколкото знам са употребявали като скривалище казаните на чистотата, след което са побягнали и са се скрили. Всичко е единствено с материални вреди, за нас е значимо да съхраним пасажерите ", показва Красимир Павлов.

Щетите от счупените стъкла са за 10 000 лева Шофьорът съумява да резервира хладнокръвие, с цел да не се стигне до по-сериозен случай.

Автобусът е бил цялостен с пасажери.

" Стрес за лидера и пасажерите! Ако загуби хладнокръвие в този миг, от този тропот, който се получава от счупеното стъкло може да се случат доста по-тежки последствия ", споделя Петко Драгнев, шеф на общинския транспортьор.

Шофьорът на рейса е освободен от работа за деня, с цел да се възвърне душевен.

С трите момчета към този момент е разговаряно с психолози от Детска педагогическа стая

" От лековерие са го направили. Не е нещо авансово уговорено. Застрашили са, към този момент осъзнават това, което са създали, защото това е доста рисков случай ", споделя Димитър Попов, контрольор в Детска педагогическа стая

По случая има формирана кореспонденция, която ще бъде докладвана на прокуратурата.

Тъй като лицата са малолетни, те не носят наказателна отговорност. Родителите им ще бъдат санкционирани.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР