Три месеца се навършват от убийството на 24-годишния Димитър Малинов

...
Три месеца се навършват от убийството на 24-годишния Димитър Малинов
Коментари Харесай

Майката на убития Митко от Цалапица със съмнения: Може да е бил заровен жив

Три месеца се навършват от убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Близките на мъжа не престават с митингите. Те упорстват мярката на двамата близнаци, арестувани по отношение на убийството на Димитър, да бъде изменена, а посоченият за причинител Рангел Бизюрев да бъде открит.
Димитър Малинов изчезна на 20 юли, а седмица по-късно беше открит мъртъв.
Двамата близнаци Борислав и Валентин Динкови са в ареста с обвиняване за помагачество на Рангел Бизюрев, който бяга в Германия след убийството на Димитър Малинов.
„ В момента се водят единствено помагачи, а те са го закопали. Никой не е ревизирал. Каза ни се, че след побоя 30 минути Митко е бил жив. Те в 23:20 ч. потеглят да го извозват към полето да го заравят. Това е 15-16 минути, откакто е бил пребит. Той може да е бил заровен жив. Адвокат Николова гледаше съдебно-медицинската експертиза. Аз нямах силите да виждам сина ми след 7 дни заровен. При тези жеги допускам какъв брой е било деформирано тялото, само че ни споделиха, че той не е имал външни пострадвания “, сподели Атанаска Бакалова, майка на убития Димитър.
След убийството инспекцията на Министерство на вътрешните работи откри основни пропуски и нарушавания в дейностите от страна на полицейските органи. Последваха три уволнения поради основни пропуски по случая. Дисциплинарно отстранени са някогашният шеф на регионалната дирекция на МВР-Пловдив – старши комисар Васил Костадинови и началникът на районното ръководство в Стамболийски – основен контрольор Ангел Керпиев. Временно отхвърлен от служба е и контрольор Дамян Капов.
По думите на майката на Митко поради техните дейности Рангел Бизюрев е съумял да избяга от страната.
„ Подали сме сигнал, че се търси човек. Дали сме информация още в деня на подаване, че Ангел Бизюрев е търсил в сряда и четвъртък сина ми да го бие. Защо никой не извика Рангел, той беше тук. 6 часа е имало до заминаването му. Това е доста значима информация в случай, че човек го няма повече от 36 часа. Ако няма прикриване, Рангел къде е? Как се устоя човек в чужбина без пари. Какво се случва, търси ли се Рангел. Търси ли го някой три месеца “, добавя майката Атанаска Бакалова.
Майката на Митко упорства и за нов следствен опит, предава novini.bg. По думите ѝ има очевидец, който бяга към мястото, където е бил сина ѝ. Близките на убития мъж упорстват също да бъде повдигнато обвиняване на шефа на районното в Стамболийски основен контрольор Ангел Керпиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР