Три големи европейски производители на автомобили обмислят креативен подход, за

...
Три големи европейски производители на автомобили обмислят креативен подход, за
Коментари Харесай

План Б: Три европейски автомобилни компании може да се обединят, за да оцелеят в ерата на електромобилите

Три огромни европейски производители на коли обмислят изобретателен метод, с цел да останат в играта на фона на яростна конкуренция от Tesla и китайската конкуренция - желаят да създадат евтини електрически автомобили и то доста от тях.

Volkswagen, Renault и Stellantis обмислят опцията да се обединят, с цел да създадат по-евтини електрически транспортни средства, опасявайки се че това ще е единствената им опция да оцелят в света на електрическите автомобили. Времето ги притиска - европейските производители на коли към момента са надалеч от BYD и Tesla в това отношение.

Според основния изпълнителен шеф на Stellantis Карлос Таварес, основен има " осъзнаване, че в бъдеще фирмите, които не са в положение да се изправят пред китайската конкуренция, ще са в неволя ". Това декларира той пред Automotive News Europe.

Идеите на варират от " сливане на запаси за развиване, до групиране на бизнеси, с цел да се конкурират по-добре ".
 BYD изпраща товарни кораби с електрически автомобили в Европа. Първият с 7000 транспортни средства към този момент отплава
BYD изпраща товарни кораби с електрически автомобили в Европа. Първият с 7000 транспортни средства към този момент отплава

Тя детронира Tesla като максимален производител на електрически автомобили в света

Досега 2024 година е основала серия от трудности, засягащи продажбите на електрически автомобили, а производителите на коли споделят, че са били неподготвени. Сред проблемите е, че някои държавни управления са понижили или премахнали напълно тласъците за покупка на електрически автомобили, фирмите за отдаване чартърен понижават броя на електрическите автомобили, поради това че поддръжката им е прекомерно скъпа. След като продаде 20 000 електрически автомобили Tesla, Hertz спря и покупките на 65 000 електрически коли от европейската Polestar. Това се случи при започване на този месец.

Дори Tesla усеща компликации в този миг, с невисок дял от 20% тази година, който изтри към 150 милиарда $ от пазарната й капитализация, повече от два пъти цената на VW, съгласно Bloomberg.

Следващото предизвикателство са по-строгите правила за излъчванията, които ще влязат в действие в Европейски Съюз през идната година, което значи, че за производителите на коли би трябвало или да спрат да работят или да вършат повече повече електрически коли. Имат и вид да заплащат санкции, само че това няма да е най-хубавият излаз. по този начин да вземем за пример, в най-лошия сюжет VW може да понесе санкции от над 2 милиарда евро, в случай че не понижи излъчванията от автопарка, написа Bloomberg.
 Tesla и китайската BYD възнамеряват разкриване на произвеждане в Сърбия
Tesla и китайската BYD възнамеряват разкриване на произвеждане покрай България

Автомобилните колоси демонстрират интерес към Балканите

Междувременно BYD възнамерява да покаже своите най-нови електрически автомобили на идното автомобилно ревю в Женева, в това число конкуренция на първокласен SUV на Mercedes G-Class, което е много обезпокоително измежду европейците.

Главният изпълнителен шеф на Renault Лука де Мео предложи образуването на " Еърбъс на колите " - което значи обединяването на запаси от Германия, Франция, Испания и Обединеното кралство и сливане на три от най-големите автомобилни производители в Европа за създаване на евтини електрически автомобили в огромен мащаб.
 Volkswagen губи в конкуренцията за електрически автомобили в Китай
Топ произродителят на коли в Европа губи в конкуренцията за електрически автомобили в Китай

Все още изостава от Tesla

Повечето анализатори считат, че 2024 година ще бъде странна година и че " спадът " в продажбите на електрически автомобили сигурно няма да продължи и че най-голямата преграда са разноските за този тип транспортни средства.

VW, Stellantis и Renault, всяка поотделно, работят върху нови BEV на цена от 25 000 евро или по-малко, до момента в който Mercedes и BMW възнамеряват да пуснат нови електрически автомобили с усъвършенствана технология до 2025 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР