Три фолклорни състава представят концерта-спектакъл Нощ на Тракия Цялата прелест на

...
Три фолклорни състава представят концерта-спектакъл Нощ на Тракия
Цялата прелест на
Коментари Харесай

Ако сте в Пловдив, насладете се на прелестна фолклорна прогр...

Три фолклорни състава показват концерта-спектакъл " Нощ на Тракия "

Цялата хубост на тракийските напеви и танци ще се лее довечера на сцената на Дома на културата " Борис Христов ". На нея се качват ансамблите " Тракия ", " Сливен " и " Загоре " в празничен концерт-спектакъл " Нощ на Тракия ". Началото е в 19 часа.

Идеята е трите ансамбъла да показват фолклора на Тракийската област - всеки със своята хореография и обработки. Сливналии ще дадат началото с колоритна компилация от танци от своя край. Старозагорци пък идват с забавни обработки и обичаен фолклор от Казанлъшко и Старозагорско.

Ансамбъл " Тракия " ще приключи спектакъла.  Подготвили сме напълно коледна стратегия, сподели проф. Даниела Дженева. Публиката ще види " Коледари " - музикално-танцов номер от Тракия, ще усети  ритъма на танца куди от региона на Съединение. Ще прозвучи и познатата на всички ария " Ой, Коладе ".

Много зрелищна и разнообразна стратегия дават обещание трите състава. 

Празничният театър е в духа на концертната активност на отбор " Тракия " през цялата година. През юни на Античния спектакъл групировката показа фолклора на Пиринския край дружно с ансамблите " Пирин " от Благоевград, " Странджа " от Бургас, " Сивек " от Габрово, Ансамбъл " Филип Кутев " и ученици на Националното учебно заведение за танцово изкуство в София.

В Деня на будителите 1 ноември последва взаимен театър във връзка 100-годишнината на композитора проф. Стефан Мутафчиев. Негови творби показаха ФА " Тракия ", ПФА " Пазарджик " дружно с ученици на НУФИ " Широка лъка ".

Съвсем естествено породи концепцията да създадем последваща стъпка - със взаимен концерт и за Тракийска област, сподели проф. Дженева. Той към този момент бе показан в Драматичния спектакъл в Сливен и в Старозагорската опера, а тази вечер ще могат да му се насладят и пловдивчани в навечерието на наближаващите коледни празници.

Още за събитията в Пловдив през днешния ден четете в най-хубавия културен гид " Марица "  
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР