Три eвропейски титли спечелиха състезателите на България на първенството по

...
Три eвропейски титли спечелиха състезателите на България на първенството по
Коментари Харесай

България с три титли от Европейското по кикбокс в Анталия

Три eвропейски трофеи завоюваха състезателите на България на шампионата по кикбокс, което се организира в Анталия. В предпоследния ден на надпреварата националите завоюваха три златни и четири сребърни оценки.

Европейски първенци станаха Борислав Радулов в жанр пойнт файтинг на татами, категория до 57 кг, Кирил Илиев в жанр лайт контакт на татами, категория до 57 кг и Огнян Мирчев в жанр К1 на кръг, категория до 63.5 кг.

След загуби на край в своите категории и стилове четирима български кикбоксьори ще се завърнат със сребърни медали - Али Юзеир в жанр К1 на кръг, категория до 75 кг, Христо Калайджиев в жанр лоу кик на кръг, категория до 86 кг, Марио Аржанов в жанр Фул контакт на кръг, категория до 54 кг, Кристина Николова в жанр киклайт контакт на татами, категория до 50 кг.

След отсъждането на загуба във финала за Кристина Николова и победа на съперничката ѝ Дуйгу Туран от Турция, управлението на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай подаде контестация поради неточно отчитане от реферите на няколко нанесени удари от Николова. Освен това представителката на домакините е била подложена на допинг тест незабавно след края на финалната ѝ среща, като резултатът от тестът ще бъде явен до една седмица.

Кристина Николова ще се завърне от Анталия с един сребърен и два бронзови медала, извоювани в другите стилове, на който взе участие лайт контакт и пойнт файтинг.

В последния ден на Европейското състезание за своите финали ще излязат трима българи - Калина Колева в жанр киклайт контакт, Кирил Илиев в жанр киклайт контакт и Александра Димитрова в жанр фул контакт.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР