Три дни до коронацията на крал Чарлз III. Историческото събитие

...
Три дни до коронацията на крал Чарлз III. Историческото събитие
Коментари Харесай

Коронацията: Как ще бъде облечен крал Чарлз III на церемонията?

Три дни до коронацията на крал Чарлз III . Историческото събитие без аналог през последните 70 години ще се състои на 6 май в Уестминстърското абатство.

На 3 май в Бъкингамския замък ще има градинско празненство

Ново проучване демонстрира засилваща се поддръжка за него, откакто 62% от интервюираните са декларирали, че считат, че той ще бъде добър крал. 60% от хората са декларирали, че са за конституционна монархия и единствено 26% считат, че тя би трябвало да бъде сменена с избиран от народа държавен глава.

Снимка: bTV

За да бъде в крайник с времето, крал Чарлз III дава персонален образец за запазване на природата, като взема решение да не се шият нови церемониални облекла за него и кралицата консорт. Така наречената супертуника е основана за Джордж V през 1911 година Върху нея ще има покривало с дължина до пода, наречено императорска тога, което е направено за Джордж IV през 1821 година

Снимка: bTV

Коронационната ръкавица ще бъде сложена на дясната ръка на краля, до момента в който той държи скиптъра на суверена с кръст по време на церемонията. Въпреки традицията да се вършат нови облекла за всяка коронация, Чарлз е решил да употребява тези от коронацията на дядо си.

Тя ще се организира в Уестминстърското абатство на 6 май

На 6 май bTV ще направи феновете съпричастни към коронацията на английския монарх от 12:20 до 16 часа посредством особено студио - в ефира на медията и онлайн. 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР