Три 6-годишни деца пострадаха при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната

...
Три 6-годишни деца пострадаха при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната
Коментари Харесай

Излязоха подробности за децата, пострадали при взрива

Три 6-годишни деца пострадаха при демонстрационно взривяване на светлинно-звукова граната в Силистра в петък. Събитието трябвало да е проява на полицията по залавяне на нарушител под надпис – „ Ваканция, здравей! Да играем безвредно ”. На стадиона в града имало към 300 деца. При мятане на светлинно-звукова граната, осколка ранява трите деца. Те са били на към 50 метра от гърмежа.

„ Двете момчета се усещат добре. Веднага са изписани от болничното заведение, откакто са били прегледани. Момиченцето към момента е в болница. То е с 8% изгаряния. Това, което знаем, е, че детето е в устойчиво положение ”. Това разяснява за NOVA зам.-кметът на Силистра Денка Михайлова.

„ Нашето присъединяване в събитието стартира и свършва до такава степен, доколкото в община Силистра се получи писмо да бъдем сътрудници за обезпечаване на награди на децата ”, уточни още тя.

„ Оказваме цялостно подпомагане както на детската градина, по този начин и на родителите на децата. Всички дечица са били успокоени, психолог е разговарял с тях ”, добави Михайлова.Гранд Каньон – феноменът на времето

„ За случая е формирано досъдебно произвеждане. Наблюдаваща прокуратура е силистренската районна прокуратура. Ще бъдат назначени медицински експертизи, с цел да се откри какви са уврежданията на децата. Разследването е в самото начало. Предстоят и разпити на доста лица. Разследването ще завърши тогава, когато всичко се обясни ”, разяснява зам. окръжният прокурор на Силистра Ивелин Чафаланов.

„ Ще бъде изследвано и дали е била дефектна гранатата, тъй като това е в основата на случая ”, уточни още той.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР