Тревога! Пловдив пред екологична катастрофа Незаконен добив подкопал подпорната стена

...
Тревога! Пловдив пред екологична катастрофа Незаконен добив подкопал подпорната стена
Коментари Харесай

Разследване на Марица алармира за екобомбата край Пловдив

Тревога! Пловдив пред екологична злополука Незаконен рандеман подкопал подпорната стена на Чая Здравко Димитров: Благодаря на премиера, който незабавно заръча машините да влязат в р. Чая Нено Димов: Обжалванията за Пречиствателната станция са в ръцете на съда
Вчера никой не назова името на лицето, извършващо противозаконен рандеман на инертни материали от коритото на реката. Преди две години следствие на " Марица " сигнализира за екобомба, която цъка край Катуница и Пловдив. Заради изкопни работи, с които се извлича баластра, се подкопава брегът на реката покрай терен, където са струпани 1 млн. тона утайки от Пречиствателната станция.

Проверка на " Марица " на място откри тогава, че регионът в близост е като лунен пейзаж. Огромни кратери с размерите на речно корито се виждаха наоколо до някогашната база на „ Мостстрой ”. От тях са изгребани пластовете пръст, с цел да се стигне до пласта баластра изпод. В някои от дупките имаше изсипани отпадъци, други пък към този момент бяха обрасли с трева.

На 04.11.2017 година от екипи, образувани от чиновници на Търговско дружество Народно събрание - Пловдив, и Министерство на вътрешните работи - Пловдив, Икономическа полиция, под управлението на наблюдаващия прокурор при Оперативна програма - Пловдив, бяха осъществени неочаквани инспекции на 13 обекта на територията на региона, за които данните от предварителния разбор сочеха, че евентуално се употребяват за нелегално извличане на инертни материали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР