Третото издание на Синелибри (11-22 октомври) ще предложи на публиката

...
Третото издание на Синелибри (11-22 октомври) ще предложи на публиката
Коментари Харесай

Билетите за CineLibri вече са в продажба

Третото издание на „ Синелибри ” (11-22 октомври) ще предложи на публиката неповторима цялост от киносъбития, литературни министър председатели и музикални импресии.

От през днешния ден всички филми за всички прожекции в София са в продажба. Освен тържественото разкриване на 11 октомври в зала 1 на НДК с кино лентата „ По автентичен случай ” на неуморния подбудител Роман Полански и церемонията по награждаване на 14 октомври в зала 1 на НДК с прожекция на „ Ана Каренина. Съдбата на Вронски ”, феновете към този момент могат да видят програмата на 31 пълнометражни с 150 прожекции в столицата.

Конкурсната стратегия на „ Синелибри ” включва 8 надарени акомодации на литературни произведения – както типичен, по този начин и модерни, основани през последните две години. Сред тях са „ Вечерята ” (по романа на Херман Кох), „ История на хубостта ” (по бестселъра на Никол Краус), „ Изгубеният град Z ” (по книгата на Дейвид Гран), „ Завръщане в Монтаук ” на Фолкер Шльондорф по Макс Фриш, „ Истанбул червен ” на режисьора и публицист Ферзан Йозпетек, „ Изгубените ” на София Копола (която отнесе премията за постановка в Кан) и „ Ана Каренина. Съдбата на Вронски ” – свежа интерпретация на безсмъртната литературна класика. Част от състезанието е и последният филм на огромния съветски режисьор Павел Лунгин – „ Дама Пика ” по Пушкин, който ще бъде показан в зала „ България ” в петък, 13 октомври, в акомпанимент с две арии от едноименната опера на Чайковски.

Паралелната стратегия има няколко фокуса: кинокласики, актуален прочит на класиката, модерни продукции, документални филми. В листата на актуалните продукции са заглавия като „ Бунтовник в ръжта ”, „ Предчувствие за край ” (по романа на Джулиан Барнс, спечелил му „ Букър ”), „ Светлина сред два океана ” с любимците на публиката Алисия Викандер и Майкъл Фасбендер, новия филм на Серджо Кастелито – „ Фортуната ” (донесъл премия на Жасмин Тринка в Кан) и луксозната продукция за дребни и огромни, номинирана за Оскар - „ Моят живот като Тиквичка ”. Оригинален прочит на типичен литературни творби се явяват заглавия като „ Треска за лалета ”, смайващият сексуален трилър „ Слугинята ” (близо 60 награди и 85 номинации!), „ Дневникът на една камериерка ” (по Октав Мирбо) и „ Братовчедката Рейчъл ” по романа на Дафни дю Морие. Вечната кино класика е показана от лентата на Луис Бунюел „ Дневна хубавица ” (с Катрин Деньов и Мишел Пиколи) и „ Дона Флор и нейните двама съпрузи ” по едноименната творба на Жоржи Амаду.

Билети за всички филми и прожекции са в продажба на EpayGO и в съответните киносалони. Пълната стратегия на фестивала ще откриете на формалния уебсайт на  „ Синелибри ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР