Третият мандат за съставяне на правителство зависи от връщането на

...
Третият мандат за съставяне на правителство зависи от връщането на
Коментари Харесай

ДБ: Има такъв народ са на ход за съставяне на правителство, трябва коалицинно споразумение |

Третият мандат за сформиране на държавно управление зависи от връщането на " ИТН " на масата за договарянията, само че би трябвало да се подпише съдружно съглашение, с цел да бъдат държани надалеч от властта ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Това съобщи депутатът от " Демократична България " Ивайло Мирчев по Българска национална телевизия. Засега нямаме диалози по тази тематика, само че се надяваме да имаме, добави той. Според него в предстоящ кабинет би трябвало да бъдат поканени сполучливите министри от служебното държавно управление. 

Според него вероятността е за ръководство в границите на 6-8 месеца, защото актуалният парламент не е задоволително еднороден. 

Като непосредствени цели той уточни ограниченията за справяне с новата коронавирус вълна и актуализацията на бюджета. 

Не е в този момент моментът за промяна на шефа на Българска национална банка, сподели още Мирчев. 

Когато има ръководещо болшинство, ще бъде коментиран и този въпрос, разяснява той. По думите му съответни имена за поста не са коментирани. 

Мирчев открои ролята на гуверньора на Българска народна банка за приемането ни в еврозоната и въвеждането на еврото, нещо, което е измежду целите на " Демократична България ". Той акцентира, че за Демократична България влизането ни в еврозоната би трябвало да се случи допустимо най-бързо, а Има Такъв Народ са декларирали, че не трябва да се бърза. 

От шефа на Българска народна банка зависят и дейностите за глобите по закона " Магнитски ". Има всички индикации, че ще има нов лист, който ще бъде уголемен с нови лица, които " явно са близки до ръководството на ГЕРБ ", сподели Мирчев. 

" Ние създадохме такава комисия в Народно събрание по самодейност на " Демократична България ", тази седмица ще бъде изслушана Българска народна банка в тази комисия. Тя проверява за какво българските институции не са разбрали, че с Пеевски и Божков, са направили избрани закононарушения съгласно американския Държавен департамент ", сподели още депутатът от Демократична България. 

Демократична България няма проблем да се яви на избори, акцентира Ивайло Мирчев и добави, че обединението е във напредък, само че това не е положително за страната. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР