„Третият мандат щеше да има по-голям шанс, ако беше връчен

...
„Третият мандат щеше да има по-голям шанс, ако беше връчен
Коментари Харесай

Харалан Александров: Консултациите приличат на брутални бизнес преговори, отношенията между ПП и ИТН са като при семейство с домашно насилие

„ Третият мандат щеше да има по-голям късмет, в случай че беше връчен на „ Демократична България “. Полукорпоративните и полуполитическите нови партии сложиха доста неприятна рамка в връзките между тях, до момента в който старите, улегналите и систематични обединения съблюдаваха възпитания звук и се пробваха да намерят излаз от обстановката “. Това съобщи общественият антрополог Харалан Александров пред Нова нюз.

„ Политическа партия и Има Такъв Народ не са чисто политически обединения и това е драмата. Корнелия Нинова е права, че най-трудно на консултациите ще бъде да ги накара да седнат на една маса. Битката за корпоративните ползи към този момент става на живот и гибел. Ние не знаем какви тъкмо са те, само че разпадът и спорът не е поради неприятния манталитет на Има Такъв Народ. Ние сме заложници на корпоративни ползи, които значително управляват водачеството в Политическа партия и Има Такъв Народ. Единственият излаз е да седнат и да се спазарят. Консултациите наподобяват като брутални бизнес договаряния. В същото време има блян по нещо стартирано, оплескано и незавършено. Нямам подозрение, че миленианското потомство ще поддържа „ Продължаваме промяната “, само че чакам тя да се радикализира, защото тъжната истина е, че значимите обещания не се състояха. Много им е значимо да покажат, в случай че отидем на избори, както се обрисува, че са създали всичко допустимо за битката с корупцията “, сподели още Александров.

„ Отношенията сред Има Такъв Народ и Политическа партия са типични за семейство, в което има принуждение. Едните споделиха, че ще поддържат държавно управление без Петков и Василев, а другите им дадоха отговор огледално. Фигурата на Бойко Рашков е противоречива. Става дума за подготовката на избори, на които още веднъж ще се заложи основно на свирепото опълчване, на радикализацията и на взаимните обвинявания. Арестът на Бойко Борисов беше обезверен политически акт, който приключи с обществено оскърбление за създателите му и правна и морална злополука “, разяснява Александров.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР