Трети ден текат преговори между потенциалните коалиционни партньори в следващо

...
Трети ден текат преговори между потенциалните коалиционни партньори в следващо
Коментари Харесай

Юлий Москов ексклузивно пред ПИК: Заформя се коалиция на експертите по фалита. Тези момчета лъжат като дърти цигани, ще съдерат кожата на народа. И всичко се командва от фуражката Радев

Трети ден текат договаряния сред евентуалните съдружни сътрудници в последващо държавно управление на спечелилите на изборите " Продължаваме промяната ". Участниците в работните групи отвориха към този момент 10 от 18 тематики, по които разискват допирните си точки. Сред договарящите от страна на Българска социалистическа партия се виждат специалисти, известни с присъединяване си в тотално провалени държавни управления, загробили страната ни нееднократно. Потърсихме за коментар към договарянията и бъдещото държавно управление журналиста Юлий Москов.



- Г-н Москов, по какъв начин ще коментирате почналите оня ден експертни договаряния за сформиране на кабинет? Какво се обрисува по първи усещания?
свързани новини96654на 24.11.2021116957на 24.11.2021
- От това, което приказват, разбирам, че не знаят какво ще вършат. Казват, че имат специалисти. Напълно съм склонен, че те имат специалисти, въпросът е по какво са специалисти. Защото тези, които са при тях, са специалисти по банкрута на България. Румен Овчаров беше специалист в държавното управление на Жан Виденов. Румен Гечев беше вицепремиер и министър на стопанската система при Жан Виденов, банкрутираха България, банкрутираха банките, откраднаха на хората парите, възрастните получаваха 4 $ месечна пенсия, специалисти са хората - няма що. Драго Стойнев - специалист, министър на Орешарски...

Вътрешният министър Бойко Рашков е специалист - за 3 часа ни скара с Турция, Украйна, Европа и Америка. Не можеш да му отречеш, специалист е. Останалите не знаят в кое министерство в коя врата за какво се влиза, ще им би трябвало 2-3 години да се научат.

Българска социалистическа партия четири години упреква ГЕРБ в корупция. Всъщност Брюксел два пъти спря безусловно всички пари за България поради корупция, първия път беше при Сергей Станишев, вторият път беше при Орешарски - Българска социалистическа партия.

Какво излиза, че корумпираните са Българска социалистическа партия. Такива са обстоятелствата. Така че на тези хора мога да им имам цялостно доверие, че ще напряват една разюздана корупция, там те са екперти, признавам им го. Когато приказваме за експертно държавно управление и корупция, би трябвало да прецизираме в какво им е експертизата. Има задоволително обстоятелства по този въпрос.

- Но пък подлагат на критика по всевъзможни въпроси предходното ръководство.

- Да. Много неприятно било това, което се прави с автомагистралите от Бойко Борисов. А в действителност автомагистралата Чирпан-Стара Загора, която се направи отначало в този момент, след време, е строена от Сергей Станишев. Всъщност този сектор, на който стана злополуката с 45 починали, е строена от Сергей Станишев. Всички не помнят, че имаше строителство на веднъж Варна-Бургас, който към този момент не съществува и го строи Сергей Станишев. И тези хора имат безочието да приказват за автомагистралите на Бойко Борисов. И още по-странното е, че някои хора в България им имат вяра и гласоподават за тях. Това е смайващо. Българският народ без памет ли е? Извинете, уважаеми читатели, защо да договарят такива хора. Кажете ми защо да договарят такива хора. Те ръководят към този момент 8 месеца. Те споделят, че ще се борят против олигархията. Те загатнаха ли за 8 месеца името на едни олигарх?

- Защо, съгласно вас, не е упоменат нито един олигарх?

- Защото те самите са се прегърнали и са се оженили за олигарсите. Защото всички олигарси сега са при тях.

- Това и Корнелия Нинова го сподели преди изборите, че олигарсите от една хранилка са се преместили на друга, при държавните управления на Румен Радев.

- Тя да не е света вода ненапита?! И каква смяна не престават в този момент тези хора. Ако е дослуката с олитарсите- отлично момчета, давайте.

Асен Василев бил доста добър министър на финансите. Те били честни и транспарантни. Само че не споделят къде са едни 5 милиарда. Асен Василев твърди, че Национална агенция за приходите е събрала 2 милиарда лв. повече. Ок. Комитова спря всички автомагистрали, там в този момент няма кой да хвърли една лопата пясък и взе от готовите пари, оставени от Борисов - 700 млн. лв. и 2 милиарда станаха 3 милиарда. Взеха един милиард външен дълг, станаха 4 милиарда. Имат спомагателни приходи - 5 милиарда. Къде са тези пари?

- Къде са тези пари? Защо не се споделя къде отиват?

- Защото тези момчета са от кръжока сръчни ръце, доста бързо работят. Петте милиарда ги няма. Те сряда и петък взимат. В сряда 200 милиона, в петък 300 милиона. Е, страховит министър на финансите има - като слънце. Бойко Борисов дал 8 милиарда за автомагистралите, да, дал ги е. А те 5 милиарда защо дадоха? Мълчат като комунисти на разпит. Кажете, момчета, кажете, ще ви олекне.

Най-страшното за българския народ е, в случай че те не престават смяната - да речем, смяната на цените. Олиото 4 лв., на 9 лв. ли ще го трансформират. Горивата гонят 3 лв., ще ги трансформират на 4 лв. ли? Всички хранителни артикули по този начин ги трансформират, че в скоро време ще минем единствено на туршия. Ако те желаят да не престават тази смяна, апелирам ви се, недейте, пожалете го този безпаричен народ.

- Интересна е и обстановката с бомбастичната цена на тока. Оправдават се с интернационалния пазар...

- Най-страшно е по какъв начин лъжат с цената на тока. Те споделят, че цената на тока била провокирана от цените на интернационалния пазар. Газът поскъпнал не знам какъв брой...По-голяма неистина аз съм чувал единствено по времето на Жан Виденов. Оттогава-досега такава неистина не съм чувал.

И ще ви кажа за какво. В България нямаме газови централи и електричество се създава с атомна сила в Козлодуй, единствено че цената на нуклеарното гориво не е мръднала с една копейка в последните 10 години. Откъде е нарастването? Една копейка ние нямаме повишаване на нуклеарното гориво. Освен това горивото в Козлодуй е заложено преди година - две. Кои интернационалните пазари ни повлияха за горивото - лъжат като дърти роми. Марица Изток работи с въглищата, които са копаят в Маришкия басейн, те каква връзка имат с интернационалния пазар. Може би купестата облачност нещо им въздейства или какво. Чиста неистина. Трето, водата си е нашата, същата, изтича от нашите планини и изтича в нашите ВЕЦ-ове, тя не минава през Австрия и Германия, с цел да нараства. Къде ни е повишаването? Разбирате ли какви чудовищни неистини описват тези момчета. И ще съдерат кожата на народа от 1 януари. Ситуацията е потресаваща. А защо водят договаряния, към този момент може да ни стане ясно в случай че проучваме обстоятелствата. Това са хора, които не се интересуват от закони и Конституция и това е доста рисково и доста обезпокоително.

А дали някой министър ще се споделя Киро, Пешо или Иванка, няма никакво значение, тъй като всичко това се командва от фуражката Румен Радев.

Радев няма един позитив. Тези хора желаят единствено едно - да получат властта. Момчета, не е мъчно да вземеш властта, сложното е какво ще я правиш след това. Ще я завъртят по някакъв метод към своя джоб, това е ясно. Но, каквото такова. Като виждам тези като нищо ще изкарат до Великден.

- Каква е вашата прогноза за обстановката в Народното събрание. Досега гледахме маймунарници..

- То е казано в Еклисиаста, каквото е било, това е и това ще бъде. Искам да видя по какъв начин Корнелия Нинова ще приказва против самата себе си. Много ми е любопитно в частта за кражбите и корупцията. Тези безумни цени на тока без корупция ли стават. Защото виждаме, че безусловно нищо не се е трансформирало в цените на енергоносителите. За производството на електрическа енергия в България нищо не е променено и с 1 стотинка. Е по какъв начин скочиха до 500 лева на мегаватчаса. Корупция, како Корнелия, корупция. Обаче тя мълчи. Е, няма дълго да мълчи.

- Какъв период давате на заформящата се коалиция за идващ кабинет?

- Ама каква коалиция, коалиция на специалистите по банкрута. Пет милиарда към този момент ги няма от сметката на гениалния финансов министър. Другите в обединението ще желаят да се включат в тези пет млилиарда и ще се изпокарат кой какъв брой да вземе - това ще е първия им спор.

- Защото постоянно става дума за едни пари...

- За доста пари. Брюксел рационално продължава да не ни дава нито един лев от проекта за възобновяване и резистентност. Защото знае какво ще се случи за всяко евро. И ние знаем какво ще се случи.

- Няма ли светлинка в тунела?

- А, има, има, единствено че това не е светлинката в тунела, а светлините на влака, който ще ни прегази. Вижте, рецесия не се преодолява с помощи. А с стопански напредък. Те унищожиха икономическия напредък. Сега сме най-зле в Европа. Ако продължаваме по този начин, неприятно ни се написа.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР