Трети час адвокатите на шестимата задържани за аферата с опасен

...
Трети час адвокатите на шестимата задържани за аферата с опасен
Коментари Харесай

Трети час Спецсъдът чете доказателства по аферата с боклука

Трети час юристите на шестимата арестувани за аферата с рисков отпадък четат доказателствата, които прокуратурата е събрала в границите на разледването.
Документите са в 66-тома, стана ясно от думите на съдията от Специализирания углавен съд Ангелина Гергинска.
Специализираната прокуратура желае от съда да остави за непрекъснато в ареста заместник-министъра на околната среда Красимир Живков, някогашния началник на екоинспекцията в Плевен Габриел Савов и предприемачите Атанас Бобоков и Николай Миховски, а Васил Богданов и Айгюн Еминов да са под домакински арест.
Вече е ясно, че проверяващите са определили парична гаранция от 1 милион лв. за Пламен Бобоков.
Другите трима обвинени след огромната спецакция в сряда бяха освободени против разнообразни парични гаранции.

Заради епидемиологичните ограничения в съдилищата медиите ще наблюдават съвещанието посредством интернет лъчение.
Не тъй като, както се очакваше юристите занапред би трябвало да се срещнат с материалите по делото, за които стана ясно в правосъдната зала от арбитър Ангелина Гергинска са събрани в 66 тома.
Самата тя изясни, че дотук е прочела единствено 10 от томовете, тъй че мъчно е да се предвижда по кое време ще стартира съвещанието, само че най-малко можем да кажем кои са тези, за които желае най-тежките ограничения за неотклонение спецобвинението.
Още през вчерашния ден стана ясно, че проверяващите са решили за Пламен Бобоков да бъде избрана парична гаранция от 1 млн. лв.. Какво знаем за обвинените, с изключение на Живков и Бобоков.

Габриел Савов е управлявал РИОСВ-Плевен, когато гръмна абсурдът с открития в града тонове рисков отпадък от Италия.

Той беше открит на площадката на компания " Феникс ", чийто документален притежател е Айгюн Еминов. Фирмата обаче му е трансферирана от Николай Миховски, предприемач с бизнес в преработването на отпадъците.

Още общо 10 лица бяха привлечени към наказателна отговорност, поради аферата с боклука. Трима единствено за данъчни закононарушения, те бяха освободени от дълго време.

Обявявайки детайлности за следствието през вчерашния ден, прокуратурата оповести, че при обиските у Пламен и Атанас Бобокови са открити лист с имена на обществени персони, някои от които към този момент не са живи и суми в левове и долари против тях, както и биография и фотография на прокурор по делото против Васил Божков, само че обясниха, че тази информация занапред ще се ревизира.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР