Третата вълна на коронавируса принуждава все повече държави да затягат

...
Третата вълна на коронавируса принуждава все повече държави да затягат
Коментари Харесай

С PCR тест до магазина - да, възможно е

Третата вълна на ковид принуждава от ден на ден страни да стягат ограниченията и даже да вкарват нови, непознати ни даже от началото на пандемията. Такъв е казусът в Берлин, където от идната седмица жителите му ще би трябвало да дават негативен тест за ковид, с цел да могат да влязат в множеството магазини. Ограничението не важи за огромните супермаркети, дрогериите и аптеките, само че всички магазини със артикули на дребно са принудени да одобряват клиенти единствено с отрицателен PCR.

Бизнесите в областта на услугите, изискващи непосредствен физически контакт, като фризьорските салони и студиите за татуировки, също ще могат да работят, само че единствено в случай че личният състав показа негативни проби. Същото ограничаване важи и за музеите, осведоми ДПА.

Малките бизнеси отвориха при започване на месеца след тежки ограничавания – вече ви разказахме, че Германия наложи най-тежкия локдаун до момента. Правителството удължи изключителните ограничения, въведени поради ковид, до 19 април. От 22 март в действие е възбраната за събирания на повече от двама души, които са от разнообразни семейства, като по Великден се предвиждаше ограниченията да са най-рестриктивни – в интервала от 1 до 5 април трябваше да бъдат затворени и безусловно всички магазини. Продаващите хранителни артикули ще имат право да работят единствено в събота, 3 април, религиозните служби за Великден ще бъдат без гости и ще се предават онлайн. Малко откакто рестриктивните мерки бяха оповестени, Меркел анулира спомагателни ограничавания.

„ Идеята за закриване на Великден се роди с най-хубави планове “, сподели немският канцлер преди няколко дни.  “Планът беше припрян и не можеше да бъде изпълнен за толкоз малко време. Вината беше моя, единствено моя. Извинявам се “. Така дребните магазини получиха опция да работят, само че още веднъж съгласно Covid ограниченията.

„ Ние сме в най-опасната фаза на пандемията “, съобщи началникът на кабинета на Меркел Хелге Браун в интерю за в. „ Билд ам зонтаг “, представено от Българска телеграфна агенция. „ Следващите няколко седмици ще дефинират дали ще можем в близкото бъдеще да овладеем пандемията. Ако броят на инфектираните още веднъж скочи внезапно, има възходяща заплаха идната разновидност на вируса да стане резистентна на ваксина. Тогава ще ни трябват нови ваксини, още веднъж ще би трябвало да стартираме да имунизираме изначало “.

По думите му в районите, където броят на случаите на 100 000 души през последните седем дни е над 100, би трябвало да се вкарат спомагателни ограничавания – да вземем за пример въвеждането на районен вечерен час, тъй като най-високите равнища на заразяване са при събирания по домовете.

 
Възможна ли е ниска смъртност без локдаун? В Швеция – да!
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР