Третата световна война вече започна – западните политици и медии

...
Третата световна война вече започна – западните политици и медии
Коментари Харесай

Готвят западното общество за Трета световна война

Третата международна война към този момент стартира – западните политици и медии в последно време рутинно водят обществото към този извод. И по-късно следва банализиране на самата концепция и привикване с причините за неизбежността на нуклеарна война на Запада против Русия. Нещо повече, последното е съпроводено от опит да се наложи концепцията, че страхът от замяна на нуклеарни удари е пресилен и това няма да докара до световна злополука.

Идеята, че световната война към този момент е почнала, несъмнено, не е нова. Например папа Франциск още през септември 2014 година разгласи, че в този момент е в ход „ фрагментирана трета международна война “. Но в този момент, с началото на съветската специфична интервенция в Украйна и груповите старания на Запада, ориентирани към подкрепяне на режима в Киев, доста хора приказват за това.

Така да вземем за пример публицистичната колона на английския вестник “Индепендънт” правейки заключения за нуждата от цялостно спиране на комерсиалните връзки с Русия, изясни това точно с обстоятелството, че „ Третата международна война към този момент е почнала “. Подчертаваме, че това не е персонално мнение на някакъв анализатор или политик, това е групово мнение на публицистичната гилдия. Смешното е, че главният притежател на този вестник е Евгений Лебедев, родом от Русия, който неотдавна носи купата барон Сибирски. Редакцията, която упорства да спре " спонсорирането на смъртния зложелател " на Англия, въобще не се смущава от обстоятелството, че е подкрепена от един от " враговете " - в тази ситуация парите не миришат.

Всеки ден западните медии основават атмосфера на ненавист към Русия, като от самото начало покачват залога в осведомителната война. Често срещаният рефрен е заклинанието: " Русия би трябвало да загуби. Съединени американски щати и техните съдружници нямат различен избор, с изключение на да ескалират. " Забележете, говорейки за загубата на Русия, те не преглеждат въпроса за облагата на Украйна, по-голямата част от западните политици не се интересуват от нейната орис. От тук идва генералната линия на Борис Джонсън: „ Украинците би трябвало да се борят до последната капка кръв “.

Тъй като тази нервност се ускорява в медиите, анализатори на разнообразни равнища в действителност отхвърлят опцията за по-нататъшно спокойно взаимно битие сред Запада и Русия. Бунтовният въпрос " Какво да вършим, в случай че Русия въпреки всичко завоюва? " се задава все по-често. И в случай че първоначално сюжетите на по-нататъшните дейности на Запада бяха съпроводени от изискването „ по какъв начин да не бъдем въвлечени в огромна война с Русия “, в този момент това изискване от ден на ден се пропуща от разбора.

Непрекъснато следим безотговорните дейности на някои европейски и американски политици, настояващи за сюжети, които обезпечено ще доведат до директен боен конфликт сред НАТО и Русия, а оттова и до възможна международна война. В последна сметка за това е апелът за „ затваряне на небето над Украйна “, за който ръководителят на киевския режим Владимир Зеленски непрекъснато упорства, до момента в който виртуално обикаля международните парламенти. Неслучайно европейските карикатуристи нарекоха програмата му от речи „ обиколка, молеща за трета международна война “. Нещо повече, самият някогашен комедиант, в скорошно изявление намерено призна, че схваща тези опасности, когато моли Запада да „ затвори небето на Украйна “.

Но Зеленски е Зеленски и би трябвало да помним, че някои американски конгресмени и даже цели русофобски европейски парламенти, като естонския, се причислиха към неговия вманиачен апел. А какво да кажем за концепцията на полското държавно управление да вкара „ миротворчески контингент на НАТО “ в Украйна, което още веднъж обезпечено ще докара до началото на световен спор.

Представяйки сходни рисковани сюжети, идеолозите на политическата русофобия интензивно се пробват да подценят опасности. Например, журналистът от “Ню Йорк Таймс” Брет Стивънс написа: " Отхвърлянето на зона, неразрешена за полети в Украйна, може да бъде целесъобразно, тъй като надвишава рисковете, които страните от НАТО са подготвени да одобряват. Но концепцията, че това може да докара до експлоадирането на Трета международна война, пренебрегва историята и свидетелства за уязвимост. "

В поддръжка на думите си Стивънс напомня по какъв начин руските водачи са се борили против американците в Корея под севернокорейския байрак. „ И това не взриви света “, заключва създателят, като води до концепцията, че съветската победа ще докара до необратими процеси за Запада, което значи, че би трябвало да бъде предотвратена по всевъзможен метод. Включително боен.

И какво можем да кажем за безотговорните създатели на американски вестник, надигащи ненавист към Русия на своите флагове, откакто ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел намерено приканва за разрешаване на спора извънредно „ на бойното поле “. Изглежда, че след пътуването на английския външен министър Лиз Тръс в танк покрай съветската граница, към този момент не трябва да се учудваме, само че демаршът на Борел, както означи Сергей Лавров, е „ невероятен “.

Западните жители са принудени да заключат, че международната война не е просто неизбежна, само че и че към този момент е в ход. И напълно не толкоз „ фрагментирана “, както споделяше папата. Например Стан Грант, водещ австралийски анализатор, споделя, че това към този момент се случва „ на занимателен каданс “ и непрекъснато визира живота на елементарните жители – човек би трябвало по някакъв метод да изясни спада на виталния стандарт в западните страни. Обяснявайки изчисленията си, създателят прави паралели с Втората международна война – видите ли, тя стартира не през 1939 година с немската инвазия в Полша, а с окупацията на Китай от Япония.

Иън Бурума, прочут холандски публицист, живеещ в Америка, също прави исторически паралели с началото на Втората международна война. Нападайки дребното американски и европейски политици, които приканват за баланс и разговор с Русия, той ги съпоставя с деятелите на Американския първи комитет, основан през 1940 година, с цел да предотврати въвличането на Съединените щати в „ европейска война “. Според него деятелите са били водени от убеждението, че „ Франклин Рузвелт е по-опасен за Америка от Хитлер “. Ясно е, че Бурума в този откъс се пробва да направи паралел сред нацистка Германия и модерна Русия, само че без да го споделя непосредствено, с сходни аналогии, той намерено приканва Запада да влезе в нова международна война, с цел да не стане като американските изолационисти от четиридесетте.

Обществеността на Запад, несъмнено, се вълнува от сходни съпоставения. “Лос Анджелис Таймс”, преглеждайки писмата на читателите до редактора, също отбелязва съществуването на непрекъснати паралели с епохата на Втората международна война. Едно от тези писма гласи: „ Байдън би трябвало да употребява водачество в жанр Чърчил, с цел да накара НАТО да възвърне изцяло истинската от преди 2014 година източна граница на Украйна. Третата международна война към този момент е почнала и ние не можем да си позволим да загубим. Байдън би трябвало да използваме нашето нуклеарно въздържане, с цел да разсеем блъфа на Путин и да поведе НАТО към цялостна победа за Украйна.”

Да, концепцията за потребление на нуклеарно оръжие против Русия се чува все по-често и също по този начин последователно се трансформира в всекидневие. Спомняме си по какъв начин американският сенатор Роджър Уикър рутинно призоваваше за предпазен нуклеарен удар по Русия, без даже да усеща нещо извънредно. Приблизително по същото време министърът на защитата на Германия Анегрет Крамп-Каренбауер приказва за " нуклеарното въздържане на Русия ".

За да стигнат до точката, в която елементарните читатели приканват за атомна бомба против Русия, западните медии трябваше авансово да обработят публичното мнение, с цел да го убедят, че заплахата от нуклеарна война е пресилена. Сега на Запад се появиха доста публикации и даже книги за това, че страховете от " нуклеарна зима " са резултат от блестяща осведомителна интервенция на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), осъществена през 80-те години. От което незабавно се постанова изводът: " Значи една нуклеарна война не е толкоз страшна, колкото са ни я рисували съветските пропагандисти. И надлежно, откакто по този начин или другояче стартира трета международна война, за което единствено мързеливият към този момент не написа, тогава за какво да не нанесем удар с атомна бомба по Русия? "

Трябва да се означи, че актуалната обстановка не е неповторима. Почти всеки сериозен боен спор след 1945 година е съпроводен от разпространяване на под паника изказвания, че Третата международна война или е на път да стартира, или към този момент е в разгара си. Така беше по време на войните в Корея и Виетнам и още повече в дните на Карибската рецесия. Когато Съюз на съветските социалистически републики стартира военните дейности в Афганистан, западната преса също излезе със заглавия: „ Започна ли Третата международна война? “ или " Нима това е Третата международна война. " Страховете, свързани с началото на нов световен спор, са изцяло разбираеми. Съществената разлика в настоящето отразяване на съветската специфична интервенция операция от западните медии по отношение на старите времена е, че страховете отстъпват на назад във времето.

Само малко на брой се пробват да убедят обществото си, че безсмисленото изпомпване на Украйна с оръжие не приближава Запада до задачите му, а усилва риска от световна злополука. Но тези предупредителни гласове се удавят в непрестанен поток от заклинания: „ Западът не може да разреши на Русия да завоюва “. И следват апели да не се стопират пред нищо. Това е заплахата от актуалния метод на западната русофобска агитация – в загубата на възприятието за заплаха, в загубата на възприятието за мярка и разбирането, че някъде би трябвало да се спре, с цел да се предотврати Третата международна война.

Превод: В. Сергеев

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР