Третата ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов ще

...
Третата ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов ще
Коментари Харесай

Димитър Кузманов срещу аржентинец в първия кръг на основната схема в Маракеш

Третата ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов ще се изправи против аржентинеца Федерико Кориа в първия кръг на главната скица на шампионата на клей от сериите АТР 250 в Маракеш, Мароко.

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден Мико надигра с 6:3, 4:6, 6:0 французина Юго Грение в решителния стадий на квалификациите, което му разреши за първи път в неговата кариера да си обезпечи място в същинската фаза на конкуренцията в мароканския град.

Съдбата реши да изпрати Кузманов против опитния 31-годишен аржентинец Федерико Кориа, който понастоящем заема 64-o място в международната класация, само че доскоро повече от месец бе достигнал до рекордната за него 49-а позиция.

Кориа към момента няма АТР купа в кариерата си, само че най-големите му триумфи са пристигнали точно на клей, където той може да се похвали с два финала.

До този миг Димитър Кузмано и Федерико Кориа нямат формален мач между тях, а първата им среща ще се организира в утрешния ден на Корт №2 в Маракеш и се чака да стартира към 15.00 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР