Трескавата подготовка в ОИ Старинен Пловдив“ по организацията на тазгодишното

...
Трескавата подготовка в ОИ Старинен Пловдив“ по организацията на тазгодишното
Коментари Харесай

ОИ „Старинен Пловдив“ се готви за празника си през септември, градът отново се превръща в сцена

Трескавата подготовка в ОИ „ Старинен Пловдив “ по организацията на тазгодишното издание на „ Празници на Стария град “ продължава с цялостна мощ. За 11-ти път в продължение на цяла седмица (12-18.09.2022), къщите и пространствата на Трихълмието ще се оживят от събития, отдадени на популяризирането на духовното и историческо завещание на Стария град.

Издание 2022-ра година е под мотото„ Врати във времето ”и стартира на 12-ти септември с огромен концерт на Античния спектакъл, който е подарък за пловдивчани и както всяка година ще е с вход свободен. В празничната седмица ще забележим няколко изложения, арт ателиета за деца и възрастни, концерти, безвъзмездни туристически турове и доста изненади. „ Празници на Стария град “ ще означи и 5-тата година от старта на самодейността „ Море от обич в Стария град ”, реализирана взаимно с Оперативна програма „ Радостни обреди ”.

Тази година се навършват 100 години от рождението на Атанас Кръстев (роден на 17 септември 1922 година ), по тази причина и „ Празниците на Стария град “ 2022 ще са под знака на тази значима годишнина. Един от забавните акценти в програмата е премиерата на нов филм за Атанас Кръстев със заглавие " 100 години летя по камъните ". Една специфична галерия от програмата „ Среща на Трихълмието ” ще показа направеното от разнообразни генерации създатели, чийто трудов път е бил обвързван с резервата.

Боилети се продават пред община Пловдив на пл.„ Стефан Стамболов “, на касата в Туристическия информативен център до Римски стадион и на касата на Античния спектакъл.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР