Треската за кораба, съхранил живота, е, защото приютява Ной на

...
Треската за кораба, съхранил живота, е, защото приютява Ной на
Коментари Харесай

Защо от ЦРУ търсят настървено Ноевия ковчег вече 50 години?

Треската за кораба, съхранил живота, е, тъй като приютява Ной на райско кътче и там пораства билката на безконечната младост

Американски военни и Централното разследващо ръководство (ЦРУ) над 50 години търсят в свръхсекретни интервенции Ноевия ковчег в труднодостъпната планина Арарат, само че и до през днешния ден всичко към експедициите им е надълбоко засекретено. Ново изобретение в подножието на планината в турския Aнадол обаче възобнови със страшна мощ треската за намиране на светинята.

Всъщност тя не стихва към този момент близо две хиляди години, тъй като съгласно Епоса на Гилгамеш, описващ същия общочовешки потоп, мястото, където дебаркира корабът, е раят. А живеещият там дъртак и избавилото се от Потопа семейство пазели тайната на безконечната младост. От тази позиция залогът за намиране на сакралния регион се подвига неимоверно и ползата не е обвързван толкоз с археологическо или научно любознание, а по-скоро с намирането на ключа към безсмъртието.

Именно по тази причина геоложката групировка в местността Дурупинар и откритите неотдавна в нея следи от човешка активност и остатъци от морски отлагания и жители в Арарат се оказаха международна сензация. Уликите, че това може да е ковчегът, съхранил живота на Земята, са няколко. Първата е, че размерите на естествения феномен са същите като тези на описания в Библията транспортен съд – той е дълъг 300 лакътя, необятен е 50 и висок 30, което е почти 134x22x13 метра. Освен това се намира в планината, където съгласно описанието корабът допира сушата. 

Мястото притегля внимание за първи път през 1956 година, тъй като е леснодостъпно – то е на разстояние от към 40 километра от върха, извисяващ се на 5137 м. Но също така е и една необикновена празнина, наподобяваща огромен кораб. Едва неотдавна екип от турски и американски откриватели започнаха по-сериозно да я изследват и попаднаха на забавни находки – в почвата те откриха фрагменти от глинени материали, както и морски остатъци, с датировка сред 5000 и 3000 година пр.н.е.

Ръководителят на научния екип проф. Фарук Кая, който е и зам.-ректор на университета „ Агри Чечен ", твърди, че това демонстрира, че в региона е имало човешка активност все още, когато е настъпил библейският потоп. " Известно е, че той се е станал преди 5000 години ", споделя ученият. С уточнението, че единствено с датирането не е допустимо да се потвърди, че корабът е в кухината, написа " 24 часа ". 

„ Трябва да работим дълго, с цел да разкрием това ", отбелязва още той. „ Космос " на два пъти помоли проф. Кая и американския археолог за повече детайлности към находките – дали са разпознати следи от дървен материал, от какъв тип е той, какви са артефактите и останките от морски жители, само че до публицистичното привършване нямаше отговор.

Затова се обърнахме към български геолози с молба да прегледат фотосите, само че първото, което те попитаха, е дали откритията на турския екип са разказани в реномирано научно списание. И защото това към момента не е направено, нашите учени бяха безапелационни, че би трябвало да се изчакат резултатите. От друга страна, археолози неведнъж през годините са установили, че геоложката групировка е естествено образувание. Както и че в региона няма данни за потоп от мащабите на библейския. В същото време останките от морски типове, открити при тази експедиция, свидетелстват за противоположното.

Паралелно с това, базирайки се на Епоса на Гилгамеш, някои учени съдят, че в региона на Средиземно и Черно море преди към 7500 години е имало местен потоп. В удостоверение на тази доктрина през последните години бяха открити на дъното на Черно море много халколитни селища, свидетелстващи, че естествен прелом е разширил доста границите му. В морето също са търсени остатъци от ковчега, само че към този момент без резултат. Факт е, че манията да се откри корабът на Ной продължава към този момент над 2000 години.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР