Трепетното очакване за поява на заветната чертичка върху теста за

...
Трепетното очакване за поява на заветната чертичка върху теста за
Коментари Харесай

5 ранни признака на успешно зачеване


Трепетното очакване за поява на заветната чертичка върху теста за бременност може би е най-вълнуващият интервал в живота на дамата, правеща опити да зачене, а надали има по-радостен миг от позитивният резултат. И в случай че моментът от отчитането на сполучливото забременяване е толкоз щастлив, дано времето, в което се изчаква настъпването му бъде скъсено оптимално.

Повечето проби за бременност подсигуряват достоверни резултати, в случай че пробата се направи най-малко 14 дни след сексуален акт или в границите на първите дни след отчитане на забавяне на менструацията. Има обаче няколко знаци, които женският организъм може да даде, с цел да алармира сполучливото забременяване, още в интервала преди да се направи тест за бременност. Разпознаването на тези признаци може да подскаже на дамата радостната новина, която по-късно да бъде доказана и от теста.

Закъсняването на менструацията е най-разпознаваемият, само че не единствен признак, по който може да се съди за сполучливо забременяване. Приблизително същата меродавност може да дадат и още няколко ранни признаци , които се следят при доста дами в първите дни след забременяването.

Промяна в сучвствителността на гърдите
Още в границите на 2 седмици след зачеването може да се появят отчетливи промени в гърдите на дамата. Обикновено измененията са свързани с повишение чувствителността на гърдите. Може да се поява чувство, че те са по-пълни, тежки или подути.

По-бързо настъпване на отмалялост
В рамките на дни след зачеването се ускорява секрецията на половия хормон прогестерон. Във високи дози той води до безсилие и по-лесно и бързо настъпване на отмалялост след физическо натоварване. Ефектът може да се усети още през първите седмици на бременността и последователно се ускорява в интервала на първия триместър.

Внезапно леко кървене
Не толкоз щедро, колкото менструалното, само че напълно лекото кървене също може да се преглежда като ранен симптом на забременяване.

Гадене и общо неразположение
Макар и означавано като „ утринно гадене “ това недоволство може да се записва когато и да е на денонощието, а в някои случаи появяването му е фак още в границите на първите 2 седмици след зачеването. Невинаги е съпроводено от повръщане, само че може да се появи и съпътстващо главоболие.

Свързани публикации.. Доколко зачеването е въпрос на елементарна математика? 0 Зачеване след 35 – какви са рисковете? 0 Зачеване по време на цикъл? Да, допустимо е 1

Повишен вкус и изменчиво въодушевление
И двата признака са разследване от хормоналният дисбаланс. Свързаността с равнищата на хормоните е причина тези признаци да се откриват доста бързо след забременяването и да се появяват всекидневно и с огромна периодичност.

Посочените ранни признаци на сполучливо забременяване не се появяват при всяка жена, а също така варират по интензитет и дълготрайност на деянията. В някои случаи пък не се появяват задоволително рано, с цел да алармират зачеването преди да се направи тест за бременност.

Когато обаче се появят, постоянно може да се преглеждат като изразителен знак, че опитите за забременяване са дали резултат и следва най-радостният стадий от живота на всяка жена и нейния сътрудник.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР