Треньорите на Ботев и Локомотив – Желко Копич и Александър

...
Треньорите на Ботев и Локомотив – Желко Копич и Александър
Коментари Харесай

Треньорите на Локо и Ботев дебютират в дербито, вижте и други интересни факти

Треньорите на Ботев и Локомотив – Желко Копич и Александър Томаш ще изведат двата тима за първи път в Пловдивското дерби. Хърватинът Копич е треньор на Ботев от малко повече от месец, а Томаш пое Локомотив през април предходната година.
Прочетете още
Ботев ще бъде изведен за пети път от задграничен треньор в дербито след италианеца Енрико Пичони, словенеца Ермин Шиляк, сърбина Желко Петрович и босненеца Азрудин Валентич.

Дебют в дербито за Локомотив могат да създадат доста играчи – Динко Хоркаш, Кристиан Томов, Матеус Силва, Евандро, Джовани, Георги Каракашев, Пиер Зебли, Бабакар Дион, Тодор Павлов.

За Ботев пред дебют са Хидайет Ханкич, Християн Славков, Роберто Пунчец, Точукву Нади, Елвис Ману, Рой Херман, Джаспър ван Хартъм, Мартин Секулич, Бирсер Бонев, Самуел Акере.

Общият баланс за шампионата е 41 триумфа за Ботев, 40 победи за Локомотив и 33 равенства, а головата разлика е 137:135 за Локомотив. 

На два пъти дербито приключва със служебни победи. През сезон 2009-2010 Локомотив печели служебно с 3:0, а също с 3:0 служебно печели и Ботев през сезон 2013-2014. 

Дербито се играе на два пъти отвън Пловдив през 2014г. Ботев побеждава с 2:1 в София, а през 2016г. двата отбора приключват наедно - 1:1. 

Най-голямата победа на Локомотив е 6:0 през 2020г., а това е и най-голямата победа в дербито. Ботев печели на два пъти с по 5:0 през 

Георги Василев - Гочо от Локомотив е най-резултатният в дербито с 12 попадения, а Динко Дерменджиев - Чико от Ботев е с 11 гола.

Последното дерби на Лаута приключи 1:1, а в Коматево Ботев победи с 2:1. 

Виктор Генев от Ботев вкара две от трите попадения на отбора през предишния сезон в дербито. За бранителя това бяха първите голове за клуба като хазаин и посетител. Миналата седмица Генев вкара за трети в дуела против Септември. 

От всички футболисти в двата тима единствено Виктор Генев и Тодор Неделев от Ботев, Димитър Илиев и Бирсент Карагарен от Локомотив са се разписвали от в дербито. Неделев обаче няма да вземе присъединяване в утрешното дерби.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР