Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана здраво стъпил на земята

...
Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана здраво стъпил на земята
Коментари Харесай

Алегри: Тази победа не решава всичките ни проблеми

Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри остана крепко стъпил на земята след успеха с 2:0 в дербито с Интер. Наставникът знае, че това е значим триумф, само че в това време съобщи, че той по никакъв метод не взема решение всички проблеми на " бианконерите ", които към момента имат много да наваксват след слабото начало на сезона.

" Страхотно бе да виждам този мач, изключително откакто извадихме шанс през първото полувреме. Но ние имахме про-активна настройка, играчите си помагаха един на различен, а по този начин е най-лесно да постигнеш положителни резултати. Новата система ни дава повече стабилност, само че по-важното е, че тимът играе заедно, пази се добре, схваща по кое време е време да страда и може да издържи 95 минути. По-рано през сезона щяхме да издържим 30 минути и по-късно да рухнем. В момента обаче хвърляме всичко, даже и в сложните моменти. Това е значима стъпка. Това е вярната настройка и по този начин се подвига конкуренцията в състава ", съобщи Алегри.

Юве е в серия от три мача без позволен гол и е с най-хубавите индикатори в отбрана в Серия " А " досега.

" Много е прелестно да победиш Интер след три загуби и едно тъждество в последните четири конфликта. Важно бе да спечелим този директен конфликт. Стояхме добре механически и единственият риск пристигна след грешката на Рабио, която докара до ситуацията за Лаутаро Мартинес. С такава настройка е по-малко евентуално да получаваме голове ", добави експертът.

Той приказва по отношение на задачите пред тима до края на акцията.

" Сезонът е дълъг. Имахме някои засечки, изключително в Шампионската лига. Приятно е да победиш огромен тим като Интер, само че мигновено би трябвало да се съсредоточим върху идващите два мача, с цел да можем да приключим положително 2022 година. Сезонът е дълъг, Наполи се оправя впечатляващо досега, само че ще забележим какво ще стане след Световното. Нашата цел е да се представим допустимо най-добре до края. Не би трябвало да мислим, че тази победа взема решение всичките ни проблеми и сезонът свършва. Трябва да вървим малко по малко ", сподели още треньорът.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите мачове от италианските Serie A и Coppa Italia, онлайн, в ефира на MAX Sport 3.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР