Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан разкри, че равенството 1:1

...
Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан разкри, че равенството 1:1
Коментари Харесай

Зидан: Равенството е справедлив резултат

Треньорът на Реал (Мадрид) Зинедин Зидан разкри, че равенството 1:1 против Челси в първия полуфинал за Шампионската лига сред двата тима е обективен резултат. Англичаните започнаха доста мощно срещата и поведоха след гол на Кристиан Пулишич в 14-та минута, а в 29-та Карим Бензема изравни.

„ През второто полувреме стояхме по-добре. Бяхме доста по-организирани. Съперникът стартира мача мощно и бързо, само че все пак считам, че резултатът е обективен. Искахме да пресираме високо един на един, само че когато това не се извършва добре, ситуацията става тежко. След като вкарахме гол, успяхме по-добре да направляваме играта. Съживихме се и през втората част опитахме да спечелим. Като цяло съм удовлетворен. Знаехме, че Челси е рисков, когато е в половината на противника. Те са доста боеспособен тим, който не получава доста голове. Видя, се че неслучайно са на полуфинал “, сподели Зидан след мача.

Наставникът на Челси Томас Тухел бе отчаян от изравнителния гол на Реал. „ Започнахме мача доста, доста мощно - нападателно и с доста класа. Заслужавахме да водим на полувремето, създадохме доста шансове и половинчати шансове, печелехме топката и постоянно стигахме до вратата на противника. За страдание, те ни вкараха гол от статично състояние. През останалото време съвсем нямаше потребност да се пазиме, тъй като те не сътвориха никакви положения. Резултатът бе разочароващ на полувремето, само че хубавото е, че не загубихме убеденост. През втората част бързината и интензитетът в играта спаднаха и сякаш бяхме леко изтощени. Затова би трябвало да приемем това 1:1.

Кристиан вкара прекрасен гол, трябваше да спечелим първото полувреме. Трябваше да отбележим най-малко още един гол, предвид на опциите, които имахме. Печелехме топката, създадохме положителни офанзиви, променяхме темпото на игра. Изглеждахме уверени и мощни. Затова бе тежко да получим гол от нищото. само че такива неща могат да се случат, когато играеш против Реал (Мадрид), предвид на класата на играчите, които имат.

Затова загубихме част от увереността си. С малко повече самообладание и убеденост можеше да спечелим първото полувреме, а по-късно и мача. Това не се случи, тъй че би трябвало да преглътнем този резултат и да гледаме към идващия мач “, сподели Тухел.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР