Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди първия мач

...
Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде пресконференция преди първия мач
Коментари Харесай

Анте Шимунджа: Вярвам, че футболистите ще се жертват за нашия успех

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа даде конференция преди първия мач с Динамо Загреб от третия квалификационен кръг на Шампионската лига.

„ Очаквам доста сложен мач. Играем у дома и се надявам футболистите да се жертват за нашия триумф. Факт е, че първият дуел не взема решение всичко, само че положителен резултат ще е от изгода за продължаването ни напред “, стартира словенецът.

„ Съгласен съм, че Динамо ще е най-трудният ни противник от началото на сезона. Те са измежду доминантите на Балканите, с доста мощно показване на европейската сцена. Динамо е доста първокласен тим, почитаме ги, тъй като знаем срещи кого се изправяме “, сподели още Шимунджа.

„ Защо Динамо имаше проблеми с Шкупи? Защото това е елиминационна фаза, в която играем с най-хубавите тимове в страните. Заради това не съм сюрпризиран, че македонците сътвориха проблеми на Динамо. Но хърватите демонстрираха огромно почитание към тях, имаха компликации, само че продължиха напред “, добави експертът.

„ Новият футболист Пьотровски ще бъде разполагаем, защото имаме място в картотеката. Клод Гонсалвеш към момента е контузен, всички останали са подготвени “, разкри Шимунджа и приказва за бъдещето на Пиерос Сотириу,. „ Ситуацията с Пиерос Сотириу е доста положителна. Той е огромен експерт. В професионалния живот всичко може да се случи. Подготвя се за мача с Динамо и има голямо предпочитание да играе. Целия тим го почита. Информацията, която имаме за него, е положителна “, завоалирано сподели той.

„ Баща ми е от Сплит, само че съм роден в Марибор и съм израснал в Словения. Имам някаква връзка с Хърватия “, приключи Шимунджа.

На конференцията беше и бранителят Георги Терзиев. Той е играл против Динамо Загреб с екипите на „ орлите “ през 2013 година, както и с този на Хайдук Сплит. „ Останали са 4-5 индивида от оня тим, против кой съм играл. Имат усъвършенстване в този момент, несъмнено. Гранд като тях постоянно надгражда “, добави Терзиев.

„ Преди мача има напрежение, разумно е. Всеки желае да играе в такива мачове. Най-важното е да сме радостни след последния съдийски сигнал “, приключи Терзиев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР