Треньорът на Балкан U17 Мирослав Ралчев анализира представянето на отбора

...
Треньорът на Балкан U17 Мирослав Ралчев анализира представянето на отбора
Коментари Харесай

Мирослав Ралчев изрази задоволството си от представянето на Балкан U17 в Хамбург

Треньорът на Балкан U17 Мирослав Ралчев проучва представянето на тима на първия шампионат от Европейската младежка баскетболна лига (ЕМБЛ) в Хамбург (Германия). Там Балкан изигра четири мача и завоюва три – против Интер Братислава, Петролул Плоещ и унгарския Дебрецен, като загуби от турския Истанбул Академи. 

„ Не мога да бъда неудовлетворен, въпреки че можехме да бъдем и с цялостен актив от четири победи. Отборът от Истанбул, от който загубихме, бе изцяло реализуем и персонално аз считам, че сме по-добър отбор от него. Но играхме доста неприятно и напълно справедливо загубихме от тях. Особено през второто полувреме направихме много неточности, допуснахме да ни вземат много битки под нашия панер, имахме неприятна организация в някои наши набези, които трябваше да изиграем по различен метод “, разяснява Ралчев пред формалния уебсайт на Балкан. 

„ В последния мач от шампионата победихме унгарския Дебрецен, който нямаше загуба до този миг. Имаха по-малко време за отмора и това много ни оказа помощ. Като поведохме с разлика, те просто се пречупиха и по тази причина се стигна до 30 точки в наша изгода, която не е действителна. Отборът им е сносно селектиран и квалифициран “, сподели още наставникът. 

„ Очаква ни тежък втори шампионат, който ще бъде при започване на февруари в Плоещ. Доволен съм от това, че направихме много положителни неща в играта ни. Можем обаче и повече. Единственото, което забелязах, че изоставаме, е играта в контакт. Такъв търсеха и турците, и румънците, а и останалите тимове. Нашите момчета не са подготвени за такова нещо и това е, на което би трябвало да обърнем внимание в тренировките. В ръстово отношение най-високи бяха унгарците, само че във всеки един от останалите тимове имаше момчета с растеж 197-198 до 200 сантиметра “, продължи Ралчев. 

„ Доволен съм, че в изиграните мачове не допуснахме да ни вкарат доста точки, сносно стояхме в отбрана, само че имаме проблеми с битката. Кристиян Василев загатна за опциите си. Тези на Сашко Гавалюгов знаем какви са. Много огромен капацитет има у Александър Жилев. Ники Нецов направи доста постоянен шампионат за неговите благоприятни условия, момчето игра най-стабилно и можеше да се разчита на него. От Велизар Георгиев и Вики Груев чакам повече, те имат капацитет да разпрострат повече своите благоприятни условия. Другите участваха по-малко. Стефан Стефанов с каквото можеше помагаше, момчето, Калоян Живков - на моменти “, приключи Мирослав Ралчев, който е треньор и на юношите на Балкан до 19 години, както и на втория отбор на Балкан.

Снимка: БК Балкан 
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР