Тренирайте, тренирайте и отново тренирайте. Единственият сигурен начин за прогрес

...
Тренирайте, тренирайте и отново тренирайте. Единственият сигурен начин за прогрес
Коментари Харесай

Тренировка със собствено тегло или как да направим мускули и релеф без тежести

Тренирайте, тренирайте и още веднъж тренирайте. Единственият сигурен метод за напредък е да бъдете дейни и непрекъснати в дейностите си.
Nota Bene: Започвам този текст с значимото конкретизиране и цялото ми почитание към запалените фитнес манияци, бодибилдъри и културисти – да, в основата на мускулния напредък безспорно стоят няколко съставния елемент, сред които: храненето, почивката и оптималните тежести.

Проблемът
Проблемът при доста хора, изключително начинаещи, идва от това, че неизбежно асоциират огромните мускули с огромните тежести! Именно тук би трябвало да се вземе поради тежестта на тялото – един средностатистически мъж, тежащ 80-85 кг да вземем за пример, има чудесна тежест, с която да борави, много време преди да му се наложи да прибегне до нещо по-тежко в тренировките си.
Да вземем за образец едно класическо упражнение като лицевите опори . То има толкоз доста вариации и би могло да бъде комбинирано с други извършения, че е допустимо да го вършиме седмици наред, без да повторите една и съща вариация. Можете ли да кажете същото, за която и да е машина във фитнес залата? Разбира се нужни са познания и опит, с цел да го постигнете, само че нали по тази причина са треньорите?!


Твърдението, че не могат „ да се вършат мускули “ без тежести е една опашата неистина. Заблуда, която витае сред четирите стени на тези зали, които са част от развиването на този социално-(поп)културен феномен – фитнесът.
Тренировките и спортът са част от живота ми от десетки години и макар, че работя във фитнес зала, когато споделям на хората, че могат да го реализиран и без уреди, в никакъв случай не съм имал чувството, че дърпам чергата под краката си. Това е по този начин, тъй като, в случай че уредът в залата води придвижването на тялото ви в избрана посока,

Тренировките със лично тегло или свободна тежест са цяла наука и аз имам привилегията да споделям съществени неща от нея с вас!

Решението
Използвайки тялото си за извършения, вие освен развивате силовите си благоприятни условия, само че също подпомагате и мускулния напредък, а той се дължи на слагането на мускула на по-голямо влияние от това, на което е привикнал. Подходящото хранене и вярно възобновяване способстват мускула да понася още по-големи натоварвания. Факт е, че мускулатурата, реализирана посредством сходни тренировки, рядко е по този начин обемна, само че в 9 от 10 случая е доста по-релефна, функционална и симетрична.

Огледайте се
Последното е една от главните аргументи разнообразни посоки на фитнес промишлеността да набират стремително скорост в последните години - такива са HIIT тренировките, TABATA, Crossfit, тренировките със свободни тежести.


Как да направя мускули без тежести?

Тренирайте, тренирайте и още веднъж тренирайте.
Колкото можете по-често, само че не по-малко от 3 пъти седмично . Независимо каква е сферата, в която се развивате,

На идващ стадий идва разбора на това, което вършиме, измененията, които би трябвало да предприемате, и всичко останало.
- Започнете с последователно увеличение на размера на натоварването с броя серии, повторения или времето за осъществяване. Следете своя напредък и имайте грижата да се предизвиквате, с цел да поддържате оптимално натоварването и да увеличите мускулния напредък
- С напредването на тренировките, използвайте разнообразни вариации на познатите ви извършения за да ги извършите по-трудни и да увеличите натоварването. Можете даже да добавите леки тежести (бутилка минерална вода, книги, тежести за крака)
- Когато и гореизброените станат лесни, без значение, че вършиме 20+ повторения, започнете да ги вършиме с единия крайник или ръка - по този метод тежестта, която употребявате за единия крак, на практика ще бъде удвоена.


Използвайте кардио извършения или такива, които са свързани с циклични дейности – тичане, колоездене, плуване, гребане.
- Бягането е леснодостъпно упражнение , което може доста да усъвършенства мускулния напредък и в това време - с малко повече знания и помощ от треньор - може да бъде разнообразно и забавно.
    Спринтовите прави, да вземем за пример, са превъзходен инструмент за насърчаване мускулатурата на краката , торса (коремни и коси коремни мускули) и раменния пояс и повишение на някои хормони, благоприятстващи хипертрофията.
- Плуването може да бъде основен фактор в развиването на мускулатурата , въпреки и да е обвързвано повече с издължена мускулатура, в сравнение с с обемна
- Гребането (дори на тренажор) е един от най-функционалните спортове , разрастващ мускулите на краката, гърба, ръцете и торса, като усъвършенства общата устойчивост и в огромна степен VO2 max, затове е считано от мнозина за огледало на функционалната продуктивност на спортиста.


Направете промени в метода си на живот
- Консумирайте повече потребни и пълноценни храни – мъчно е да си представим растежа на здрава и качествена мускулатура без да се храним добре , без да и даваме нужното количество белтъчини, с цел да се построява
- Когато е допустимо, отделяйте време да се възстановявате пълноценно. Няма по-естествен и сигурен метод за възобновяване на човешкия организъм от съня. Съпроводен с уместно хранене преди този момент, той може да бъде ключът към изваяната и стегната мускулатура.
- Пийте най-малко 2 до 3 литра вода на ден. Имайте поради, че мускулите ни са 79% вода и ще е мъчно да ги изграждате и оформяте добре, без да им давате нужното количество. Тя е значима и за превоза на питателните субстанции до мускулите.
Винаги е имало и ще има хора с изумителна физика и изваяна мускулатура - и мъже, и дами, които в никакъв случай не са употребили фитнес уреди, а само тежестта на тялото си.
За късмет да го го постигнете, значимо е да следвате стъпките, както и да реагирате вярно на сигналите, които вашето тяло ви дава - отмалялост, крампи, болежка. В случай, че имате съмнения, питайте треньора си.
Винаги съм разполагаем на
https://bestefficient.com/bg/online-lichen-trenyor/

Stefan Terziyski – Personal Trainer

Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране – посредством образование

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР