Трайко Трайков грабна титлата Кралят на лютото за 2023 по

...
Трайко Трайков грабна титлата Кралят на лютото за 2023 по
Коментари Харесай

Chilli Hills излъчиха победител на лютите надяждания за годината

Трайко Трайков сграбчи купата Кралят на лютото за 2023 по време на „ Люта Коледа във фермата “

През миналия уикенд се организира последната серия събития „ Люта Коледа във фермата “, проведен от българският бранд за люти крафт артикули. Фермата в село Долни Лозен бе превърната в същинско коледно селце, където гостите имаха опция да дегустират и закупят разнообразни артикули от над 10 марката: вино и мезета, маслини, зехтин, същински шоколад за пиянство, здравословни десерти, млечни артикули и доста други.

Всеки следобяд имаше концерти онлайн със звезди като Дидо, Ния, Greesh, оркестър Зор Мажор.

Малките гости се забавляваха като пекоха коледни бисквити с аниматор готвач.

Проведоха се и състезания за домашна ракия, вино и пикантен сос, които бяха оценени от умело жури, а спечелилите си потеглиха с 500 лв. в предметни награди.

Черешката на тортата бе последното надяждане с люто за 2023, което е запазена марка на Chilli Hills. В THE HEAT CHALLENGE BY SPRITE участваха 10 смелчаги, измежду които и една дама. Състезателите трябваше да изядат разнообразни типове люти чушки и крекери без да отпиват никаква течност. Последното предизвикателство беше поглъщането на 5 от най-лютите чушки в света, каролина рийпър. С предизвикването пръв се оправи Трайко Трайков от София, който си потегли с голям чек и доста предметни награди.

„ За нас беше същинско предизвикателство да превърнем фермата ни за люти чушки в уместно място за фестивал. Построихме всичко от нулата – под, щандове, зона за храна, отопление, детски ъгъл. Благодарен съм на всички сътрудници, които се включиха и най-много на хората, които ни посетиха! Фестивалът сподели, че има апетит за сходни събития навън, тъй че скоро очаквайте вести за следващата година “, показа Александър Кюркиев, притежател на Chilli Hills, по прочут измежду приятелите си като Сандомакс.

 chilli Chilli Hills

През идната година уредниците възнамеряват Великденски базар и огромни интернационалните събития, които да се случват на територията на фермата.

се намира в с. Долни Лозен, ул. Маркова Ливада. До нея може да се стигне с кола (20 мин. от центъра на града), или с градски превоз. Разположенa е на повърхност от 7 000 m2 при започване на селото с неповторима панорама към София и Стара Планина.

За

Любимият на всички бранд за люти крафт артикули е знак на качество, актуален дизайн и обич към лютото. През последните 10 години Chilli Hills се трансформира в образец и сполучливо въодушевява младите и дейни хора в България и освен!

започва като комерсиална марка при започване на 2014-а година и оттогава оперира като бутикова плантация, в която се отглеждат редки типове люти чушки от целия свят. В рамките на няколко часа след брането им, те се обработват и консервират под формата на люти сосове, пасти, маринати и доста други разнородни артикули.

Основната цел на Chilli Hills е да способства за развиването на лютата просвета в България като също по този начин даде роден първокласен пикантен артикул на международния пазар на лютото.

Собствената линия „ Бalkan Hot Sauce “налага първия занаятчийски пикантен сос в България, който е и публично най-лютият артикул в страната.

 От началото на месец Октомври, Chilli Hills отвориха и новата си плантация, която е отворена за визити и организация на събития.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР