Транспортният сектор изпитва спешна нужда от европейски финансови инструменти, които да гарантират

...
Транспортният сектор изпитва спешна
нужда от европейски финансови
инструменти, които да гарантират
Коментари Харесай

Министър Росен Желязков призова ЕК за финансова подкрепа на транспортния сектор

Транспортният бранш изпитва спешна нужда от европейски финансови инструменти, които да подсигуряват бързото възстановяване на фирмите, засегнати от ограниченията против COVID-19. Това се споделя в писмо, изпратено от министъра на транспорта, осведомителните технологии и известията Росен Желязков до европейския комисар по превоза Адина Валеан. Министърът показва още, че предвидените от страните членки помощи не са задоволителни и с цел да се опази жизнеспособността на бранша е необходима поддръжката на Европейската комисия.

„ Ние упорито насърчаваме Европейската комисия да обърне поглед към европейските финансови решения и субсидии за бранша. Избягването на значителни банкрути, както и задоволяването на краткосрочните нужди на фирмите изискват бързи съвместни действия и ограничения на европейско равнище. В този подтекст, ние изцяло споделяме призива, изразен от други страни членки – да се обезпечи на Европейски Съюз по-голяма отбрана за неговите сериозни активи в превоза, като се предизвиква транспортната индустриална политика “, акцентира в писмото Росен Желязков.

В документа министърът приветства работата и насоките на Европейската комисия по зелените коридори за тежкотоварния трафик, с които се гарантира свободното придвижване на артикули. Росен Желязков приканва Комисията да предприеме обединен съгласуван подход на европейско ниво, за въвеждане на временни дерогации на разпоредбите за управлението и почивките на водачите.

*Източник: www.government.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР