Транспортният министър в служебния кабинет Георги Тодоров обяви, че ще

...
Транспортният министър в служебния кабинет Георги Тодоров обяви, че ще
Коментари Харесай

Министър Тодоров проверява поръчката за ремонт на стари локомотиви

Транспортният министър в служебния кабинет Георги Тодоров разгласи, че ще назначи инспекция на предоставен от БДЖ ремонт на 15 остарели локомотива на стойност 27 млн. лева по по този начин неречената процедура „ инхаус “. 

Според медийни изявления, договорът е подписан без социална поръчка по образеца на преотдаваните от „ Автомагистрали “ действия на частни компании.

Според сигнала, БДЖ е упълномощила ремонта на 50 годишните локомотиви на стойност от близо 2 млн. лева всеки на частния ж.п. цех в Дряново, като това се е случило директно след парламентарния избор през април. Министър Тодоров съобщи, че по случая ще бъде назначена инспекция.

" Информацията ненапълно е безусловно вярна, само че не смятам, че може да става въпрос за повишени цени. Ще направя инспекция. Проведох към този момент среща с управлението на холдинг БДЖ. Указал съм всички идни процедури да бъдат спрени. Няма да започва нито една процедура, до момента в който тя не бъде оценена детайлно ".

На конференция транспортният министър разгласи и екипа си и целите за мандата в бранша в две съществени посоки - гарантирането на почтени избори, като за задачата са извършени срещи с „ Информационно обслужване “ и Агенцията за електронно ръководство и недопускането на срив в транспортната система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР