Транспортният министър Георги Гвоздейков публикува в профила си във Фейсбук

...
Транспортният министър Георги Гвоздейков публикува в профила си във Фейсбук
Коментари Харесай

Гвоздейков обвини Алексиев в „политическо лицемерие“

Транспортният министър Георги Гвоздейков разгласява в профила си във Facebook отговор на някогашният длъжностен министър Христо Алексиев, който разяснява пред БТВ здравната помощ по въздух.

Гвоздейков зададе няколко въпроса към Алексиев от страницата си във Facebook:

„ 1. Защо закри плана България Хели Мед Сървиз и изхвърли труда на специалистите в кофата, откакто осигуриха първият хеликоптер, с цел да започва активността по HEMS още през месец май?!

2. Защо е оповестил процедура по Оперативна програма за доставка на УСЛУГА и я разпорежда на външен реализатор (аутсорсинг), а не афишира Оперативна програма за обезпечаване на два хеликоптера на „ Сух лизинг “ (Под наем без екипаж) в случай, че имаме най-малко осем готови водача и България получава безплатно финансиране по НПВУ за покупка на 6 броя нови хеликоптера и създаване на системата HEMS, с цел да прави тази услуга?!

3. Защо приказва лъжи, да вземем за пример за образование на водачи, като договорът е обществен и всеки може да го прочете в портала на АОП и в него няма уговорка за образование на български водачи?! “, попита Гвоздейков.

 

 Снимка: БГНЕС

Гвоздейков упреква Алексиев в „ политическо двуличие “:

„ Политическо двуличие е да приказваш за полезността на човешкия живот, когато преди сключване на контракт за придобиване на хеликоптер с български водачи на цена от 2.5 млн лв. с включени всички разноски за употреба за една година закриваш България Хели Мед Сървиз “, безапелационен е Гвоздейков. „ И по-късно с грижа за човешкия живот от парите на данъкоплатците, за които си угрижен, правиш поръчка за 18 млн. лв., възлагаш я на непозната компания с непознати водачи без включително образование на български екипажи “, написа Гвоздейков.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР