Транспортният бранш се оплака от отношението на управляващите. Ден след

...
Транспортният бранш се оплака от отношението на управляващите. Ден след
Коментари Харесай

След протестите: Превозвачите искат оставките на трима министри

Транспортният отрасъл се оплака от отношението на ръководещите . Ден след всеобщите митинги на превозвачите против високите цени на горивата и въвеждането на нови цени за ТОЛ системата, те настояха за незабавни ограничения за понижаване на акциза на горивата . Те са безапелационни, че не е правилно изказванието на Кирил Петков, че са поканени на среща и са се разговаряли с него.

" От през вчерашния ден насам ние бяхме третирани като нарушители , които не си заплащат тол таксите. Чухме, че се срещали с премиера и щели да ни раздават и пари, което няма нищо общо с истината. Смятаме, че държавното управление прави опити да заглуши нашия глас ", съобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

Той цитира писмо на еврокомисаря по стопанската система Паоло Джантолини от 6 април, в което се показва, че има инструкция на Европейска комисия , в която се споделя, че се дава опция на страните да понижават акциза на горивата , в това число и на тези с минимална ставка.

" Ние от два месеца чуваме по какъв начин акциза на горивата не може да бъде понижен, тъй като сме на най-малко а. Трябва държавното управление да изиска от Европейска комисия понижаване на акциза, което може да бъде не повече от 50% ", настояха превозвачите. Те настояват, че в директивата има опция и за понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите. " Нашите ръководещи очевидно считат, че бизнесът не може да чете и не се интересува ", разяснява още Арабаджиев.

Превозвачите за следващ път предизвестиха, че на 18 май ще спрат всички транспорти в символ на митинг без да прецизират за какъв интервал .

Транспортният отрасъл упорства и за оставката на районния министър Йордан Караджов . " Искаме и оставката на Асен Василев поради изявлението му за транспортния отрасъл и арогантното му държание към нас. Той сподели, че стачкуват тези, които не заплащат, не желаят да заплащат, само че ще заплащат. Ние си плащаме, един рейс годишно заплаща сред 5 и 10 хиляди лв. тол такси ", безапелационни са превозвачите. Третата желана от тях оставка е на транспортния министър Николай Събев , който по думите им не е " министър, а се изявява като политолог ". " Той не отрази по никакъв метод, че имаше митинг през вчерашния ден ", оплакаха се от сектора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР