Транспортният бранш иска буферни паркинги в близост до граничните пунктове,

...
Транспортният бранш иска буферни паркинги в близост до граничните пунктове,
Коментари Харесай

Превозвачи искат буферни паркинги до границите


Транспортният отрасъл желае буферни паркинги наоколо до граничните пунктове, където да се правят взаимни инспекции. Причината е километричните опашки, които станаха обичайно по време на пандемията от ковид.

Новите ограничения за подкрепяне на автомобилните транспорти на товари са били разисквани през днешния ден по време на среща, проведена по самодейност на отрасловия министър Росен Желязков, оповестиха от транспортното ведомство. Основната тематика на срещата е била облекчаването на режима за прекосяване на тежкотоварните камиони през граничните пунктове.

Постигнато е било единодушие всички виновни институции, взаимно с сектора, да проучат опциите и да координират реорганизирането и усъвършенстването на инспекциите, осъществявани на граничните контролно-пропускателни пунктове. Те са свързани със спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата, заплащането на тол таксите и други, открити в европейското законодателство.

Разгледано е било предложение за понижаване на административната тежест при събирането на санкциите, тъй че да има по-голяма успеваемост без това да основава усложнения на превозвачите.

Обсъдена е била и опциите за адаптиране на мярката 60 на 40 към транспортния отрасъл. Към момента транспортните компании не се възползват от нея, тъй като не могат да покрият откритите критерии. Причината е, че транспортът на товари, не разрешава на работодателите в бранша да открият ненапълно работно време на чиновниците си.

В диалозите са взели участие представители на браншовите организации в автомобилните транспорти на товари, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и обществената политика, Агенция " Митници " и Агенция " Пътна инфраструктура ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР