Трансджендър спортистите объркаха много правила в спорта, правните регулации и,

...
Трансджендър спортистите объркаха много правила в спорта, правните регулации и,
Коментари Харесай

Променят правилата заради трансджендър спортистите

Трансджендър спортистите объркаха доста правила в спорта, правните регулации и, както постоянно – етиката. Промените започнаха, откакто транссексуална спортистка от университета в Пенсилвания разруши върховете по плуване при дамите. Транссексуалните спортисти са изправени пред голяма битка за тъждество и разбутват всевъзможни правила, касаещи телесните особености на двата пола.

Наистина ли трансжените съставляват опасност за женския спорт?

Управителният орган на спортното плуване в Съединени американски щати актуализира политиката си за допускане на транссексуални спортисти. 3-членна комисия ще дефинира дали „ предходното физическо развиване на спортиста като мъж “ дава незаслужено преимущество на трансексуалните плувци. Затова спортистите, сменили пола си, ще бъдат тествани за равнищата на тестостерон 36 месеца преди надпревари.

Новата политика беше оповестена във вторник и влиза в действие неотложно, заяви Ройтерс.

В изказване USA Swimming съобщи, че ще продължи да пази равенството сред половете и приобщаването на всички транссексуални и ще пази правото им да вземат участие в спорта, като в същото време поддържат конкурентното тъждество в надпреварите. В изказването се споделя още, че се признава конкурентната разлика в категориите мъже и дами и минусите, които това съставлява за едно спортно съревнование.

Новата политика разчита на научни и медицински способи, учредени на доказателства, с цел да обезпечи равнопоставеност за трансджендър спортистите, настояват от USA Swimming.



От асоциацията цитираха случая с Лия Томас, която финишира с 38 секунди пред своята съотборничка на второ място в съревнование предишния декември. Томас се състезава в мъжкия тим в продължение на 3 сезона, преди да стартира хормонална заместителна терапия напролет на 2019 година Тя разруши върховете за своя академични тим по плуване с най-хубаво време на която и да е плувкиня.

Съотборниците на Томас пуснаха изказване в нейна поддръжка. Самата Томас отхвърли да приказва обществено. Родителите също се включиха в дебата. Семейства на плувци от тима на Лия Томас се изрекоха срещу допускането на " доскорошен мъж в надпреварите за дами ". Баща, поискал анонимност сподели:

„ Нямаме късмет тази година. Децата ни упражняват интензивно, само че знаят, че не могат да победят Лия “.

Миналия месец родителите изпратиха писмо до NCAA с искане да се трансформират разпоредбите за транссексуалните плувци. Това към този момент е реалност.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР