Трансджендър журналист от Съединените щати вече е официалният говорител на

...
Трансджендър журналист от Съединените щати вече е официалният говорител на
Коментари Харесай

Американка трансджендър е новият говорител на украинската армия

Трансджендър публицист от Съединените щати към този момент е формалният представител на силите за териториална защита на украинските въоръжени сили.

Kyiv Post в четвъртък написа в Twitter, че Сара Ащън-Чирило " е станала един от ораторите за отбранителните сили " и работата й за Украйна скоро беше похвалена в изказвания от Министерството на защитата на Украйна и Хана Майлар, украински заместник-министър на защитата.

" Тъй като бях в Украйна съвсем 520 дни, в разнообразни цивилни и военни функционалности, повече от всичко оцених силата и издръжливостта на украинския народ ", сподели Аштън-Чирило пред Newsweek в имейл. " През последния месец, когато моята роля се разви от боец от пехотата до един от обществените гласове на въоръжените сили на Украйна, станах още по-благодарна за тази мощ ", сподели тя.

Ащън-Чирило дойде в Украйна през март 2022 година, скоро откакто съветският президент Владимир Путин стартира нашествието си в страната през февруари. Първоначално тя работи в страната като кореспондент, което накара USA Today да я назова " първият открит транссексуален боен сътрудник в света ". Въпреки това, откакто става очевидец на войната от първа ръка, тя е назначена във въоръжените сили на Украйна и работи като военен санитар.

По време на изявление за CBS News през февруари 2023 година Ащън-Сирило разкри, че нейният отряд е взел участие в конфликт по-рано същия ден. Отделението претърпя загуби, до момента в който Ащън-Чирило сподели, че е била ударена от фрагменти от снаряд, причинявайки пострадвания по ръката и лицето.

Ащън-Чирило продължава да служи като младши сержант в украинската войска и към този момент е почнала работа за Силите за териториална защита като водеща на англоезични излъчвания Украйна в знанието и Русия ненавижда истината.

" Никога не съм била толкоз горза да прочета двойните изказвания, оповестени от Министерството на защитата на Украйна и заместник-министъра на защитата Хана Малиар по отношение на работата ми в името на успеха ", написа Ащън-Чирило в Twitter в четвъртък. " Тази публична поддръжка за моята работа в Украйна, направена по толкоз бърз и обществен метод, е смиряваща и утвърждаваща по способи, които в никакъв случай няма да мога да опиша вярно. “

След като новината за новата роля на Ащън-Чирило провокира отрицателни мнения от някои съветски блогъри, младши сержантът беше предпазен от видни украинци. Сред тях беше Инна Совсун – член на украинския парламент – която поздрави Ащън-Чирило, като в същото време скочи против скептиците.

" @SarahAshtonLV е смела жена, която пази #Украйна! Тя заслужава почитание и признателност! Сара, приветствам те за позицията на представител на силите за териториална защита на украинските въоръжени сили! ", напис Совсун в Twitter. " Омразата от съветската агитация е доказателство, че вършиме всичко вярно! "

Ащън-Чирило също адресира към бързата реакция, която получи от съветски източници по отношение на ролята си на представител в своя имейл до Newsweek.

" Когато съветската телевизионна станция Channel One и голям брой ръководени от Кремъл страници в Telegram, наброяващи общо милиони хора, оповестиха, че съм назначена за формален представител на британски език на Силите за териториална защита на Украйна, отговорът на московската кабала беше, както се очакваше, ядосан и нечовечен ", написа тя.

????????????????Sarah Ashton-Cirillo, transgender woman, from the United States has become one of the speakers for the Defense Forces.

Sarah serves as a junior sergeant and combat medic in the Ukrainian Ground Forces.
— KyivPost (@KyivPost)

Ащън-Чирило продължи посланието си, като акцентира поддръжката, която е получила от Майлар, нейните директни командири, сътрудниците й от Медийните студия на силите за териториална защита и Министерството на защитата на Украйна, написа Днес. Тя също по този начин се разяснява това, че е атакувана онлайн поради самоличността й на транссексуална жена.

" Част от описа, употребен против мен от пропагандните военни нарушители в Русия, беше фокусиран върху моята идентичност. Това е смешна линия на офанзива, защото в Украйна ние не се борим за приемливост или приемане за определени групи хора, а за независимост и избавление за всички хора ", сподели Ащън-Чирило. " Това е идея, на която целият свят ще стане очевидец след връщането на Украйна към границите й от 1991 година и използването на мирната формула от 10 точки на президента Зеленски. "
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР