Тръгва делото срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

...
Тръгва делото срещу Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова
Коментари Харесай

Тръгва делото за убийството на Виктория Маринова

Тръгва делото против Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова при започване на октомври 2018 година. За понеделник от 10 ч. е планувано разпоредително съвещание по делото в Окръжен съд – Русе, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.
Северин Красимиров се чака, че ще изиска кратко правосъдно произвеждане. Още преди повече от две седмици се разбра, че отбраната на Красимиров към този момент е подала искане в деловодството на Окръжния съд в Русе делото да се гледа по реда на глава 27 от Наказателно-процесуален кодекс. При тази процедура обвиненият признава виновността си и не може да му бъде наложено наказване пожизнен затвор без право на подмяна. На 22 април ще се организира разпоредително съвещание, на което съдът ще реши дали да почете настояването на отбраната на Красимиров.
БГНЕС напомня, че на 19 март прокуратурата даде на съд Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова.
Обвинителният акт е за блудствени дейности, обезчестяване и съзнателно ликвидиране по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост. По време на досъдебното произвеждане, траяло 5 месеца, са разпитани повече от 30 очевидци и са направени над 15 експертизи.Разследването недвусмислено е посочило, че става дума за чист престъпен случай, със полов претекст за осъществяване на закононарушението, който няма нищо общо с професионалната реализация на Виктория Маринова. Според психиатричната експертиза, Северин има лека степен на умствено закъснение, само че не и психологично разстройство.
Това значи, че схваща постъпките си и може да носи наказателна отговорност. По делото няма други обвинени лица с изключение на Северин Красимиров. Той бе хванат в Германия няколко дни след убийството и екстрадиран в България. На 19 октомври Окръжният съд в Русе го остави за непрекъснато в ареста. При гледането на мярката му, Красимиров съобщи: „ Виновен съм, в случай че присъдата е пожизнен затвор - ще го лежа”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР