Тръгналият с голямата кошница Евертън, който обяви претенции да разбие

...
Тръгналият с голямата кошница Евертън, който обяви претенции да разбие
Коментари Харесай

Уотфорд залепна в горчивия карамел на Гудисън парк

Тръгналият с огромната кошница Евертън, който разгласи искания да разбие хегемонията на тимовете в Топ 6, най-сетне зарадва почитателите си с победа. След нулевото тъждество с Кристъл Палас в първия кръг, в този момент "карамелите " се поправиха на личния си стадион против Уотфорд и надвиха, въпреки и мъчително, с 1:0 над Уотфорд.

В воин се трансформира бразилецът Бернард, който осъществя единственото попадение в самото началото на мача. Впоследствие и двата отбора имаха страхотни благоприятни условия да трансформират статуквото, само че по този начин и не се стигна до нов гол в дуела и трите точки останаха на "Гудисън парк ".

Мачът стартира с лек напън на домакините, въпреки в напълно първите минути да нямаше забавни положения. Да се стигне до 10-та минута, когато Люка Дин пусна страховит пас пред наказателното поле за Бернард, който започва от личната си половина и с бърз рейд стигна до наказателното поле. Той стреля изненадващо в близкия ъгъл на вратаря и по този начин откри резултата - 1:0.

До почивката несъмнено мърсисайдци бяха тимът, който имаше по-изгодните обстановки. Доминик Калвърт-Люин и Бернард обаче не съумяха да оползотворят ситуациите за отбора си. Бившият любим на публиката на "Гудисън " Жерар Деулофеу, който в този момент носи екипа на "стършелите ", не спираше да снове по фланга и да търси изостряне на събитията пред вратата на някогашния си отбор, само че без необикновен триумф.

В 42-та минута домакините още веднъж бяха покрай гола. Тогава след едно центриране от директен свободен удар някогашният състезател на Уотфорд Ричарлисон беше покрай това да огорчи предходните си съотборници, само че изстрелът му с глава от преференциална позиция малко пред вратарското поле мина на сантиметри над гредата.

Така почивката пристигна без повече попадения. След нея гостите потеглиха много по-смело напред, виждайки, че няма какво да губят. Те бяха покрай изравняването в 58-та минута, когато Трой Дийни се озова на страхотна позиция в наказателното поле, само че ударът му не беше нещо изключително и не затрудни Джордан Пикфорд.

По-чистото състояние за отбора от предградията на Лондон беше в 65-та минута. Тогава след едно недобро изчистване топката стигна до Роберто Перейра във вратарското поле и той от тази близка отдалеченост стреля с глава, само че топката мина на няколко сантиметра над горната греда.

Гостите продължиха да нападат и да стягат обръча към вратата на домакините в заключителните минути. И бяха доста покрай изравняването в 85-та минута, когато още веднъж капитанът им Трой Дийни се трансформира в антигерой. Тогава той отново беше изтърван в наказателното поле, само че стреля неопределено от преференциалната позиция и топката прелетя около лявата греда.

"Стършелите " продължаваха да налитат рисково и в последните минути на мача, само че жилата им по този начин и не откриха задачата и трябваше да се примирят с провалянето. Евертън пък не убеди във втори мач подред, само че най-малко взе трите точки, а и продължава да няма позволен гол към този момент 180 минути.

Резултати от ранните мачове в събота във Висшата лига:

Арсенал - Бърнли 2:1

Саутхемптън - Ливърпул 1:2

Норич - Нюкасъл 3:1

Евертън - Уотфорд 1:0

Брайтън - Уест Хем 1:1

Астън Вила - Борнемут 1:2
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР