Трагедия в Италия. 200-метров участък от висок магистрален мост рухна

...
Трагедия в Италия. 200-метров участък от висок магистрален мост рухна
Коментари Харесай

Над 30 станаха жертвите след срутването на мост в Генуа

Трагедия в Италия. 200-метров сектор от висок магистрален мост рухна в Генуа. Жертвите са над 30, само че броят им пораства. Издирват се оживели. Няма данни за потърпевши българи. Близките здания са евакуирани.

За броени секунди част от виадукта на автомагистрала А10 пропада на десетки метри... Случи се по обяд, когато над Генуа се изви стихия. Трафикът по моста и в двете направления е бил натоварен.
Анджело Борели, началник на Гражданска отбрана: Известно ни е, че сега на рухването, на моста е имало 30 леки и няколко тежкотоварни автомобила.
Нито неприятното време, нито мълнията, за която загатват очевидци, са причина за случая, настояват локалните управляващи. Но не изясняват какво може да е довело до сриването. Вътрешният министър даде обещание следствие и откриване на виновните, само че не пропусна да трансферира подозренията си отвън Италия.
Матео Салвини, министър на вътр. работи на Италия: Мисля, че когато не можем да харчим нашите пари, тъй като някои европейски ограничавания не ни разрешават, то тези ограничавания нямат смисъл. Трябва да влагаме доста пари в поддръжката на мостове, релси и речни корита.
Спасителни екипи не престават да търсят затрупани хора под останките на моста. Много европейски страни изрекоха съболезнования за нещастието. Еманюел Макрон съобщи, че Франция е подготвена да окаже на Италия всякаква помощ.



Генералното ни консулство в Милано е в непрекъснат контакт с локалните управляващи, за момента липсва публична информация за самоличността, броя или националността на жертвите и потърпевшите.

От Външното ни министерство разпространиха номера на гореща телефонна линия, разкрита от локалната Гражданска отбрана. На телефоните на консулството ни в Милано българските жители също могат да потърсят информация или да подадат сигнал
 Расте броят на жертвите след сриването на мост в Генуа Расте броят на жертвите след сриването на мост в Генуа
От отломките на срутилия се мост в Италия са извадени двама оживели, броят на жертвите е над 30. 10 души се търсят. Премиерът на Италия Джузепе Конт...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР