Трагедия разтърси Благоевград! 37-годишната Елена О., майка на 2 деца

...
Трагедия разтърси Благоевград! 37-годишната Елена О., майка на 2 деца
Коментари Харесай

Трагедия разтърси Благоевград: 37-г. Елена, майка на близнаци, почина в болница. А преди дни децата…

Трагедия раздруса Благоевград! 37-годишната Елена О., майка на 2 деца близнаци, издъхна през вчерашния ден в столичната болница „ Св. Анна “, откакто преди дни паднала в банята на жилището след тежък инсулт, написа struma.com.
В четвъртък околните й се простят с нея.
Случилото се е голяма покруса за всички, които познават Елена и нейната трагична история. Краткият й живот е низ от извънредно тежки прекарвания, породени от използването на наркотични субстанции. Живот – блестящо доказателство за провалите, които нанася на душeвността и физическото здраве използването на неразрешените вещества.
Започнала още преди да навърши пълноправие, попаднала в несъответствуваща среда, Елена съзираше сериозния си проблем и търсеше метод да се оправи с него.
Направи опит да се откъсне от „ положителните си другари “ в Благоевград, заминавайки за Гърция. Какво е работила там, е неразбираемо, само че се върна още веднъж в регионалния център мощно изменена и измъчена. Родителите й починаха във времето, в което тя бе отвън страната. Загубата им я съкруши. Бяха единствените й близки хора.
Останала сама, Елена още веднъж попадна в лапите на остарялата среда и продължи да използва опиати. Направи следващ опит за избавление, като беше част от т.нар метадонови стратегии, прилагани за хора в нейното положение. Не съумя да спре, до момента в който не се яви нейният избавител.
Учителка, някогашен заместник-директор на учебно заведение, пое грижата за Елена и направи пътека до институциите, с цел да й помогне. Успяха да я изпратят в комуна в Испания, където споделят, че се излекувала от зависимостта си.
Нейният ангел-спасител /умишлено спестяваме името й/ споделяше, че е горда с Елена, която като се изключи че се омъжила в Испания, родила две деца – момиче и момче, близнаци. Какво се е случило с живота й в Испания, не знаем, само че преди към година тя се прибра с двете деца на ръце.
Казват, че брачният партньор й се разболял тежко. Цяло лято на 2023 година Елена даваше тип на жена, която се грижи за децата си.
Съпричастни към историята й майки проведоха дарителска акция в помощ на Елена и нейните две деца, до момента в който тя си стъпи на краката. Така и не съумя да си откри работа.
Момиченцето и момченцето й посещаваха детска градина допреди дни, когато внезапно Елена изчезна. Отписала децата от градина и край. Никой не знаеше какво се случва… до през вчерашния ден, когато издъхна.
Двете деца са при родственици на татко им, каква ще е ориста им – не е ясно, само че те надали ще помнят майка си.
„ Болестта “ на Елена очевидно се оказала по-силна от напъните и да се оправи като жена й като майка. Не изключваме вероятността старите й другари да са я разкрили още веднъж, с цел да я върнат в черното й минало, от което по този начин трескаво се бореше да се избави. Елена си отиде, едвам почнала 37 години.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР