Традиционното кисело мляко, приготвено от животински продукт, е популярна здравословна

...
Традиционното кисело мляко, приготвено от животински продукт, е популярна здравословна
Коментари Харесай

Веган кисело мляко - състав и ползи

Традиционното кисело мляко, приготвено от скотски артикул, е известна здравословна храна, само че тя се оказва невъзможна за консумация за обособени хора заради здравословни аргументи или поради етични и хуманни съображения, заложени във веганството.

Поради това се постанова да се потърсят други възможности, които да задоволят потребностите на тялото от този потребен хранителен артикул. Става въпрос за веганското кисело мляко. Ето какво съставлява то.

Същност и състав на вегетарианското кисело мляко

Веган киселите млека са деликатесна храна от ферментирали ядки и са относително нов артикул в хранителната промишленост. Подходящи са за включване в менюто като сурогат на продукта от краве мляко при хора с нетърпимост и алергия към лактоза и млечен белтък.

Веган киселите млека се създават посредством ферментация на растително мляко или на тънко смлени зърна или ядки. В процеса на ферментация бактериите от веган закваската реализират следните процеси:

- Разграждане на захарите

- Преструктуриране на растителния белтък, с цел да стане елементарно смилаем

- Придаване на присъщия млечно-кисел усет на тази храна

- Превръщането му в жива пълноценна храна

Растителните веган млека са на процедура синбиотик, чийто състав се състои от пребиотици и пробиотици. Така че с изключение на вкусовите качества, тези млека са храна, влияеща на здравето на чревния тракт, имунната система и цялостното здравословно положение на организма.

Най-добрите веган кисели млека

Най-подходящи откъм вкусови качества са ферментиралите артикули от кашу, бадеми, всички орехови млека, в това число от бразилски орех, от лешник, макадамия и други. Това се дължи на положителното им заквасване е кремообразна конструкция. Имат характерен усет, обогатен, разследване от процеса на ферментацията. Полезният състав на суровината е непокътнат изцяло. В наличието на веган киселите млека се отличават скъпите мастни киселини и протеините, а пробиотоците са положителната добавка към тях.

Добре ферментират също конопеното семе, ориз, соя, от които също се получават вкусни веган кисели млека.

 Растителни млека

Друго преимущество на веган киселите млека на тези храни е, че процесът на производството им не е по никакъв начин комплициран и може да се закваси такова мляко и в домашни условия. За задачата са нужни качествени ядки или семена, блендер, с който да се смелят на ситно, марля за прецеждане и за закваска няколко лъжици положително веган кисело мляко.

Ползи от веген киселото мляко

Този артикул разнообразява менюто на веганите, задоволява вкусовите рецептори както на отказалите се от животинско кисело мляко, по този начин и на употребяващи го, само че с готовност за спомагателна опция.

Подобно на други растителни млека веган киселите млека могат да се употребяват при приготвянето на разнообразни веган десерти като:

- веган кремове;

- веган сладкиши;

- постни торти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР