Традиционното изложение за мотоциклети в София - Moto Expo 2020

...
Традиционното изложение за мотоциклети в София - Moto Expo 2020
Коментари Харесай

Honda с над пет премиери в зала Асикс Арена

Традиционното ревю за мотоциклети в София - Moto Expo 2020 към този момент чука на вратата. То е проведено от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), взаимно с одобрения си дълготраен сътрудник - “Експо Тим” ООД.

Домакин на мото шоуто още веднъж, за втора поредна година е обновената зала Асикс Арена (бивша зала Фестивална), а датите са от 20 до 24 март 2020 година

В него вземат участие всички публични вносители на мотоциклети, АТV машини, скутери и мотопеди у нас. Заедно с това, в ревюто по традиция се включват доста компании, които внасят аксесоари, консумативи, аварийни елементи и такъми. Щандове ще имат 10 съществени изложители и 20 международни марки мотоциклети.

Най-големият производител на мотоциклети в света – Honda, ще бъде показан съществено от формалния вносител на марката в България – Бултрако АД.

В края на предходната година, Honda пусна в продажба своя 400-милионен мотоциклет. 70 години след появяването на Dream D-Type през 1949 година японският колос продължава да е на-големият производител на двуколесни в света. Honda е учредена през 1948 година и стартира всеобщо произвеждане на мотоциклети. Първото дружество на компанията оттатък границите на Япония стартира работа в Белгия през 1963 година Оттогава компанията уголемява производството си в международен мащаб.

Днес Honda създава необятна гама мотоциклети и скутери. На пазара по света са от дребните 50-кубикови Dunk, до авангардни офроуд мотоциклети като CRF450R. Има икони като GL1800 Gold Wing, адвенчър туръри като новия CRF1100L Africa Twin и бързия CBR1000RR-R Fireblade с мощ 160 кВт.

На ревюто Moto Expo 2020 щандът на Honda ще бъде на повърхност от 182 кв. м. Вносителите от Бултрако ще показват цялостната гама от скутери и мотоциклети. Сред тях са и шест, а може би и повече министър председатели – NC 750Х с тракшън надзор, CB500X, CB1000R, както и скутерите NSC 110 Vision, NSS 125 Forza и SH300A. Всички модели – без CB500X, бяха показани за първи път през света на ревюто EICMA 2019 в Милано през ноември. На щанда може да има и някоя изненада. Такава бе спортният първообраз на първенеца Марк Маркес предходната година. Очаква се да дойде и легендата Africa Twin, само че тази информация не доказана дефинитивно.

NC 750Х е един от най-популярните на пазара. Така е от представянето му през 2012 година Причините за неговия триумф са няколко. Неговият отличен двуцилиндров мотор е с висок въртящ миг в обсега от ниските до междинните обороти. Позицията за каране е отпусната, поради необятното кормило и комфортната седалка. NC750X има огромно предно стъкло, осигуряващо страхотна отбрана от вятър.

Двуцилиндровият мотор 745 куб. см. е с мощ 40.3 кВт @ 6250 об/мин. Въртящият миг е 68 Нм @ 4750 об/мин. Моторът е доста пестелив и може да измине 28,6 км с един литър. Машината разполага с 2 равнища на Honda Selectable Torque Control (HSTC), който може да бъде и изключен.

В приключенския жанр влизат високо софтуерното окачване, тракшън контролът и неповторимата DCT (трансмисия с двоен съединител) на Honda. Това прави NC750X мотоциклет с непреодолима всестранна прелест.

Двуцилиндровия CB 500 Х е за тези мотоциклетисти, които до момента са карали 125 куб. см, само че към този момент имат категория А2. CBR 500 Х дава отличната опция за придобиване на рационална цена на мотоциклет, осигуряващ сериозен адреналин и същинско наслаждение. Не единствено начинаещи мотоциклетисти, само че и опитни ценители се ориентират към модела. Причината се крие във високите качество и надеждност, допълнени от извънреден дизайн. Освен това моделът се отличава с изключителна технологичност и ниски експлоатационни разноски.

Комфортната и изправена позиция на лидера и необятните ръкохватки обезпечават отлична видимост и висока маневреност освен по рисковите крайпътни терени, само че и в градския трафик. Двигателят е 2-цилиндров редови, 4-тактов, с 8 клапана DOHC, течностно изстудяване и размер 471 куб. см. Мощността е 35 кВт или 48 к.с. @ 8500 об/мин. Максималният въртящ миг е 43 Нм @ 7000 об/мин. Вместимостта на резервоара е 17,7 л, а разходът – единствено 3,5 л на 100 км.

Над милион скутери от серията SH са продадени в Европа през последните 34 години. Те са знак на статута на първокласна машина, подкрепена от качеството и надеждността на Honda. Флагманът SH300i с компактния си дизайн и 16-инчовите предни и задни колела, носи всички позитивни черни на SH. Той има мотор с размер 279,1 куб. см, с оптималната мощ 18,5 кВт @ 7500 об/мин. и въртящ миг от 25,5 Нм @ 5000 об/мин. Този мотор обезпечава оптималната реакция за потребление в града, по този начин и по автомагистрала. SH300i стана първата Honda с EURO4 през 2015 година Двигателят получи нарастване на въртящия миг и горивна успеваемост. Шасито е ревизирано, с цел да разшири пространството за предпазване на багаж. Honda Selectable Torque Control (HSTC) в този момент поддържа сцепление на задното колело на мокри или хлъзгави повърхности.

По-малкият скутер Forza 125 на Honda е основан особено за прозорливи клиенти в Европа. Forza 125 съчетава компактните си размери с опция за пътешестване по автомагистрала на по-дълги дистанции, с помощта на своите двигателни характерности, отбрана от вятър и комфорт.

Същевременно предлага доста място за предпазване на багаж, плюс инженерните нововъведения на Honda и високото качество на сглобяване. Двигателят е с 4 клапана и съчетава водеща в класа продуктивност с горивна успеваемост. С един резервоара могат да се изминат 490 км. С 1 литър се изминават 42,7 км. Мощността е 11 кВт @ 8500 об/мин. и въртящ миг 12.5 Нм@ 8250 об/мин.

Интересът към ревюто се чака да бъде доста огромен. Миналата година през щандовете на Асикс Арена минаха над 10 000 гости. Тази година евентуално броят им ще бъде още по-висок – над 15 000 души. В последния ден на ревюто ще се теглят и премиите от томболата с входни билети. Голямата естествено ще бъде скутер. Миналата година късметлията избра Honda Z125 Monkey. Ще има и още изненади и награди от томболата.

Цената на билета закупен онлайн е 8 лева, а на място, от касите на зала Асикс Арена – 10 лева Работното време стартира от 10 ч. сутринта и завършва в 19.30 ч.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР