На Разпети петък работници от Столична община чертаят новата маркировка

...
На Разпети петък работници от Столична община чертаят новата маркировка
Коментари Харесай

На Разпети петък: Чертаят новата маркировка на паркоместата по бул. „Патриарх Евтимий“

На Разпети петък служащи от Столична община чертаят новата маркировка на паркоместата по „ Патриарха “, заяви БГНЕС.

Маркировката е част от реорганизацията на булевардите „ Патриарх Евтимий “ и „ Витоша “. По бул. „ Патриарх Евтимий “ също ще има велоалея, която свързва седем от съществуващите велоалеи. Ще има и бус лента. С новата организация обаче паркоместата в централната част ще намалеят към 50, съобщи пред Българска национална телевизия общинският консултант от ПП-ДБ-СС Стефан Спасов. По думите му това е нищожен % от общо 3300 места в региона, а по този начин ще се компенсират и живущите в региона.

От общината се възползват от почивните дни и по-слабото наличие на хора в столицата, с цел да реорганизират придвижването по 2 прилежащи улици в града - бул. „ Витоша “ и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен “. Промените обаче водят до неодобрение измежду част от живеещите и разногласия сред политици.

Реорганизацията на бул. „ Патриарх Евтимий “ стартира преди две седмици, като в началото бе оповестено единствено преасфалтиране. Към днешния ден ремонтът включва създаване на бус лента и две велоалеи, като на пътя остават две дейни ленти за придвижване на коли и една лента за прекъсване.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР