Традиционно на автосалона в Женева се показват и някои наистина

...
Традиционно на автосалона в Женева се показват и някои наистина
Коментари Харесай

Появи се нов кандидат за най-бърз автомобил на планетата

Традиционно на автосалона в Женева се демонстрират и някои в действителност безумни планове. През тази година измежду тях попада автомобил изработен от компания, основана на Канарските острови. Засега това е единствено макет, само че основателите му настояват, че серийната машина ще стане най-бързият автомобил на планетата.
Колата е дело на новата компания Corbellati и носи красноречивото име Missile (ракета). Първоначално беше планувано тя да бъде показана по време на изложбата Top Marques, която се организира през април в Монако, само че очевидно нейните основатели са намерили пари и за автосалона в Женева, който е от най-скъпите.


Създател на Corbellati е бижутер от Сан Ремо, само че след преместването на компанията на Канарските острови тя минава в ръцете на синовете му Деметрио и Акиле Корбелати, които стартират да разширят нейната активност. Първоначално Деметрио на смешка взема решение да направи най-бързият автомобил в света, само че по-късно нещата стават съществени.
Мотивът на двамата братя е, че щом Хорацио Пагани и Кристиан декор Кьонигсег могат да създадат такива коли, тъй като и братята Корбелати да не могат? Деметрио даже прекъсва следването си за проектант и се заема съществени със основаването на автомобила.
В последна сметка братята вършат купе в стила от 60-те години на предишния век, оборудвано с 9,0-литров V8 мотор с две турини, основан от компания Mercury Racing, която е известна с производството си на мотори за моторни лодки. Задвижването на Missile е към задните колела, а скоростна кутия е 6-степенна механична, като към този момент не се разкрива от коя компания е създадена.


Двигателят развива мощ от 1800 к.с. и 2300 Нм въртящ миг. Дължината на автомобила е 4670 мм, а широчината – 2040 мм. Цялото шаси е направено от въглерод, а окачването е пневматично, като може да се контролира в три посоки.
По думите на Деметрио Корбелати, компанията му към този момент е направила един първообраз, който сега се тества. Серийната версия трява да бъде подготвена до 2 години, като в началото автомобилът ще развива 480 км/ч, а по-късно ще би трябвало да преодолее и границата от 500 км/ч. След като тези скорости бъдат реализирани, ще стартира и производството на Missile, като сега братята търсят в допълнение финансира за него.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР