Традиционно като общество ние комуникираме в стилистиката на снишаването –

...
Традиционно като общество ние комуникираме в стилистиката на снишаването –
Коментари Харесай

Димитър Аврамов: Позицията на президента пред Зеленски беше неадекватна и безсмислена


Традиционно като общество ние споделяме в стилистиката на снишаването – в случай че може да не вземем в никакъв случай никаква позиция, само че и да спечелим от това. Хем да сме в Европейски Съюз, но да не го харесваме. Хем да усвояваме пари, но да не съблюдаваме правила.

Това е наблюдаване на политолога Димитър Аврамов, с което сме изцяло съгласни.

„ Това, което се случи през вчерашния ден, е, че България застана на по-ясна позиция в чисто прагматичните си връзки с Украйна. Ние не можем да избягаме от националния си темперамент, да се разгърнем и да променим политическата си природа за една нощ. Ние си приказваме непосредствено с Украйна, споделяме какво можем да продадем или дадем, когато то ни бъде поискано, и това е най-нормалното “, добави той по БНР.

По думите му в последна сметка и бизнесът, и политиката имат свое остойностяване и цинична страна.

„ Ако украинската страна не е имала ясна визия защо да помоли България, ние евентуално щяхме да сме пасивни по въпроса “, допусна политологът. Според него обаче в тази ситуация България е реагирала съответно:

„ България наподобява като човек, с който може да се беседва и който приказва доста ясно. Т.е. „ да “ е да, а „ не “ е не. Това се случи през вчерашния ден “, съобщи Аврамов и добави:

За мен позицията на президента е несъответстваща, позицията на президента е безсмислена, това, което президентът сподели и направи през вчерашния ден, не е вест. “

За него реакцията на Българска социалистическа партия също е неразбираема:

Няма по какъв начин да си същински социалист, който има вяра в равноправието и солидарността, и да заставаш на страната на нападател. Няма по какъв начин да стане. Русия не е Съветският съюз. “

„ Що се отнася до „ Възраждане “ – всичко разбирам там. „ Възраждане “ изживява един политически миг. Те доста скоро ще схванат, че моментът свърши “, добави Аврамов.

Според политолога обаче визитата на Володимир Зеленски ще има резултат към 24 часа. От през днешния ден или на следващия ден ще сме очевидци на нашия си роден дневен ред, означи той.

„ Властта е такава, каквато си я създадем. Трябва да я притискаме всеки ден и нещата ще стават “, безапелационен бе Димитър Аврамов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР