Традиционният събор на Радювене, община Ловеч, събра на 6 септември

...
Традиционният събор на Радювене, община Ловеч, събра на 6 септември
Коментари Харесай

Проведе се традиционният събор в Радювене

Традиционният събор на Радювене, община Ловеч, събра на 6 септември 2022 година доста поданици и посетители на селището.

Сред гостите беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, кметове на близките села, общински съветници, претенденти за депутати, предприемачи. Съборът в Радювене  е необятно прочут, тъй като притегля със своята виталност и дарба да събира близки и далечни хора.

Корнелия Маринова връчи на Игнат Игнев, кмет  на Радювене, приветствен адрес и кошница с живи цветя, които да красят селото. „ Ние, българите, съумяваме единствено когато сме дружно “, сподели в словото си кметът на Ловеч. Тя връчи грамоти на пет изявени възпитаници от селото, обезпечени от локалния деятел Таня  Узунова.  Инициативата на семейство Узунови донесе и финансова помощ за отличниците.

Местните готвач-майстори подготвиха курбан от вкусна телешка яхния в седем казана за близо 400 души. Курбанът беше осветлен от отец Кънчо Кабадийски. След това на поляната имаше доста забавление и национални хора.

Припомняме, че по план на ПУДООС през 2020 година в Радювене бяха построени две чешми с обособени зони за отдих и озеленяване. Проектът е за 10 хиляди лв.. На идната година бе  основан ъгъл за раздумка и кафе, той е по план „ По-близка Европа – отворена платформа за цивилен начинания “. Днес стана ясно, че е подарена още една беседка.

По-рано денем имаше празник и в кв. „ Гозница “ на Ловеч, на който участваха общинските съветници Росица Маринова и Ирина Митева. Те връчиха на уредниците  поздравление от името на Корнелия  Маринова за самодейността да се отдаде респект на дейците от Съединението. Специални поздрави имаше за дребните рецитатори и за изпълнителите от „ Гознишки квартет “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР